Manojlović: Pitanja litijuma i Kosova Vučić mora da ispuni da bi mu zapad oprostio izbornu krađu

Pitanje litijuma, kao i pitanje Kosova, nešto što predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da ispuni kao kompenzaciju za to što mu međunarodna zajednica gleda kroz prste za to što je pokrao izbore.
To je za NIN rekao direktor kampanja pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović.
 
On je rekao da izjavu ambasadora SAD-a Kristofera Hila da se lično zalaže za iskopavanje litijuma, smatra kao direktno mešanje u interese Srbije, "u nešto što bi trebalo da odluče građani i ovdašnji eksperti".
"Iako su interesi njihovih zemalja jako suprotstavljeni, postoji veliki stepen sinhronizacije delovanja ruskog i američkog ambasadora i to je očigledno dogovoreno", rekao je on.
 
Kako je kazao, jedan izlazi sa informacijom da iza protesta stoje zapadne zemlje i da bi građani trebalo da podrže Vučića i aktuelnu vlast, "čime pacifikuje desno biračko telo", dok Hil saopštava da "idemo kući i odmaramo" i time pacifikuje građansko biračko telo.
Govoreći o rudniku u Boru, rekao je da bi trebalo tražiti od investitora da uvede najviše ekološke standarde i da se zaštite prava radnika.
 
"Postoji puno problema u Srbiji. Spremni smo da učestvujemo i u drugim borbama i da pomognemo drugim ljudima da ostvare promene u svojim sredinama", kazao je Manojlović.
  • Mučenik

    05.02.2024 09:21
    NE ZABOPRAVITI NA LITIJUMA!
    Koja nebuloza i laž, da će nova Vlada doneti odluku o eksploataciji litijuma u okolini Loznice? Kod nas sve što se radi i šta će se raditi odlučuje prvi čovek države i niko drugi. Nova Vlada samo može da aminuje ono što kaže čelnik ili da klimne glavom na to. Što se tiče ekologije u vezi eksploatacije litijuma, moraju se poštovati sve norme, bez pardona, a ne treba bacati pare na ulici, već da se pametno iskoriste.
  • Ako

    01.02.2024 18:14
    Ako
    imas problem,mozes ga resiti sa parama,ako nemozes,onda ga mozes resiti sa mnogo,para.
  • Професор

    01.02.2024 17:35
    И онда ће неки лоботомирани и даље да вичу како запад нема алтернативу. Фууууј!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija