Vučić: Rezolucije EP dođu i prođu, sramota opozicije ostaće večna, mi se tako nismo ponašali

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je imao srdačan susret sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom sa kojim je sumirao glavne poruke sa sednice Saveta bezbednosti o situaciji na Kosovu.
"Razmenili smo mišljenja i o aktuelnoj globalnoj situaciji, kao i o značaju Ujedinjenih nacija u geopolitičkoj areni, kao krovnog foruma u kojem treba raspravljati o svim relevantnim temama od značaja za budućnost svih nas", napisao je Vučić na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.
 
 
U Njujorku je juče održana vanredna sednica Saveta bezbednosti o situaciji na Kosovu, na zahtev Srbije, na kojoj je govorio predsednik Vučić. 
Vučić je izjavio da će se sada videti kako će, posle najnovijih poruka Sjedinjenih Američkih Država vezano za ukidanje dinara, Priština da reaguje.
"Mi analiziramo ono što su predstavnici više zemalja govorili, čini mi se da je moj utisak, ono što sam sinoć rekao, bio ispravan, tako da videćemo sad dalje, videćemo posle najnovijih porukama gde Amerikanci traže odlaganje od četiri meseca kako će na to Priština da reaguje. Mislim da te stvari nisu nevažne", rekao je Vučić.
 
Ambasadorka SAD pri UN, Linda Tomas-Grinfild rekla je juče da je Vašington izrazio rezerve o odluci da evro bude jedina valuta na KiM i pozvala Prištinu da odloži sprovođenje ove odluke dok se ne definišu odgovarajući mehanizmi u skladu sa najboljim evropskim praksama.
 
"Rezolucije EP dođu i prođu"
 
Vučić je izjavio da "rezolucije Evropskog parlamenta dođu i prođu, ali će sramota opozicije ostati večna".
 
"Rezolucije dođu i prođu, ali njihova sramota će ostati večna. Tako se niko od nas nije ponašao kada smo bili u opoziciji", rekao je Vučić za Pink iz Njujorka.
 
On je dodao da je to što je deo opozicije tražio usvajanje rezolucije Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji "izraz nemoći partija bivšeg režima".
 
Prema njegovim rečima, te stranke žele da ih neko sa strane dovede na vlast.
 
"Važnija im je kasa i da im ruka bude u medu, nego budućnost Srbije", poručio je Vučić.

Komentari 61

  • Zare

    14.02.2024 07:46
    Sramota je krasti.
  • pape

    12.02.2024 13:22
    .
    Šta bolje zvuči: Aca Zabela ili Aca Padinjak?
  • andrija

    11.02.2024 18:58
    Pre bih rekao...
    @.
    11.02.2024 • 07:41
    Kao los djak kad kaze jedinica dodje i prodje

    da stojimo na mestu...kao Buridanov magarac izmedju dva plasta sena.. dok nam se ljulja iznad glave Damaklov mac...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.