Stojković: Prijave protiv 200 osoba zbog pretnji na mrežama i uvredljivih plakata

Kopredsednica stranke "Zajedno" Biljana Stojković najavila je podnošenje prijava protiv više od 200 osoba koje su joj pretile preko društvenih mreža.
Takođe, najavila je prijave i protiv onih koji po Beogradu lepe plakate uvredljive sadržine.
 
Ona je za Radio televiziju Vojvodine kazala da će te prijave "biti podnete ovih dana", ta da će ih, kako je kazala, biti više od 200.
Stranka "Zajedno" je juče osudila pretnje smrću i proterivanjem iz Srbije njenim kopredsednicima - Biljani Stojković i Nebojši Zelenoviću zbog učestvovanja na nedavnoj sednici Evropskog parlamenta u Strazburu na kojem je kritikovan način održavanja decembarskih izbora u Srbiji.
 
U saopštenju piše da su Stojković i Zelenović bili u delegaciji koalicije "Srbija protiv nasilja" i da su na tom skupu obavestili evroposlanike o "svim činjenicama izborne krađe Srpske napredne stranke (SNS)" na decembarskim izborima u Srbiji.
Evropski parlament je tada u Strazburu usvojio Rezoluciju kojom je pozvao na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage o neregularnostima na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji.
 
Stojković je ocenila da usvajanje te rezolucije predstavlja "prvu veliku pobedu opozicije na međunarodnom planu".
 
Prema njenim rečima, do tada nije postojao tako oštro, temljeno i detljano opisan događaj u Srbiji, odnosno "opis stanja antidemokratije i anticivilizacijskih i antidemokratskih načina vladanja" predsednika Srbije Aleksandra Vučića "i njegove klike".
 
"Dobili smo zaista veoma detaljan opis onoga što se dešavalo na decembarskim izborima, tokom kampanje, pre kampanje...", kazala je Stojković.
 
To je, kako je rekla, zaista prvi put da se na tako oštar i direktan način Evropski parlament odredio prema onome šta se desilo u Srbiji.
  • 696

    13.02.2024 18:52
    @ Šanel od Kokoa
    Pobrakli ste lončiće. Niko nije išao u Strazbur da izdaje državu i narod, nego da upozna Evropu sa nezakonitim radnjama nazadnjaka i patriJota. Trebali su to da urade još mnogo ranije da bi zaustavili rušilačku,nazadnjačku bandu koja vrši veleizdaju od dolaska na vlast.
  • Branko

    13.02.2024 11:50
    Užasno
    grešiš, treba da se stidiš ovih što su u skupštinske klupe ušli kojekakvim marifetlucima, a u evropskom parlamentu se traži pravda, kad je ovde zarobiše oni koji drže ruke u našim džepovima
  • Trt

    13.02.2024 11:35
    @Šanel od Kokoa

    Ajde da vidimo i tu prijavu. Mnogo ste se vi talogu uobrazili da ste država, vreme je da vas spustimo na zemlju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija