Advokat Ninić o puštanju na slobodu Radoičića i saradnika Panića: "Jer su zakoni samo za sirotinju"

Advokat Ivan Ninić izjavio je da aktuelna naprednjačka vlast najčešće zloupotrebljava pritvor kao instrument za sejanje straha, zastrašivanje i revanšizam.
Ninić je za današnje izdanje lista Nova ocenio da to što se osumnjičeni za krivična dela koji su bliski vlasti puštaju iz pritvora, šalje poruku da "zakoni u Srbiji važe samo za boraniju i sirotinju ili kritičare režima na društvenim mrežama".
 
Ninić je govoreći o tome što je osumnjičeni za posredovanje u prostituciji Vuk Stanković, partner u tom "poslu" sa braćom Panić, sinovima kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pušten nakon 48 sati iz pritvora da se brani sa slobode, rekao da se time šalje poruka da zakoni ne važe za "burazere i kumove iz vrha države".
"Sam Vučić je nedavno ponosno rekao da ima 75 kumova, što samo po sebi, kada imamo u vidu primere Nikole Petrovića i Petra Panića, umesto srpske tradicije, zapravo ilustruje razmere naše kolektivne propasti i anarhije", rekao je Ninić.
 
On je podsetio i na primer oružanog obračuna u Banjskoj u kome su poginula četvorica muškaraca, dok osumnjičeni Milan Radoičić, koji je javno priznao da je organizovao naoružanu grupu ljudi koja je učestvovala u incidentu, "nijednu noć nije prespavao u pritvoru".
"To najbolje potvrđuje kako se pravosuđe odnosi prema ljudima koji su bliski režimu. Javnost je mogla da vidi kakav tretman pred sudom i zakonom imaju studenti, a kakav Radoičić i ekipa Petra Panića", kazao je Ninić.
 
On je dodao da su "naprednjaci formirali jednu kastu, čija su okosnica braća i kumovi, za koje zakoni ove države ne važe".
  • Ali pazite

    13.02.2024 17:06
    ko komentariše
    advokat koji se najviše obogatio kroz tzv. “informacije od javnog značaja” … provalio sistem i uzeo milione (u evrima) pa sada može da filozofira koliko hoće!
  • Nizina

    13.02.2024 13:47
    Zatvarajte
    Sudove, pravne fakultete, notare....jer ako zakon ne vredi za sve isto džaba sve to (čemu simulacija normalnosti?)...gravitacija vredi za sve.
  • boringoldfart

    13.02.2024 13:05
    On 75 kumova, brat 50-ak, pa svaki kum ima zenu 2-3 dece, surnjaje, pasenozi, kum od kuma... Dovoljno da dobiju Bg izbore!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija