Reakcije zbog hapšenja Pavlovića: Režim u panici od gubitka vlasti prelazi sve granice

Brojne opozicione stranke i koalicije reagovale su na hapšenje potpredsednika Narodnog pokreta Srbije Miloša Pavlovića.
Reakcije zbog hapšenja Pavlovića: Režim u panici od gubitka vlasti prelazi sve granice
Foto: Beta/AP
Kako je ranije saopštio Narodni pokret Srbije, Pavlović je uhapšen u okolini Užica dok je s porodicom putovao ka Zlatiboru po poternici za navodno učešće u nasilnom protestu ispred Skupštine Beograda 24. decembra prošle godine.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se povodom ovog događaja i izjavilo da je Pavlović zaustavljen na putu Užice - Zlatibor zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje. Nakon provere ustanovljeno je da je lider Narodnog pokreta Srbije na poternici PU u Beogradu, nakon čega je priveden u policijsku stanicu u Užicu. 
 
Iz stanice je pušten nakon što mu je uručen poziv da se prvog radnog dana javi PU u Beogradu, kao i prekršajnim nalogom zbog korišćenja telefona tokom vožnje.
Srbija protiv nasilja: Režim Aleksandra Vučića vodi hajku protiv opozicionih političara
 
Koalicija "Srbija protiv nasilja" ocenila je da hapšenje potpredsednika Narodnog pokreta Srbije Miloša Pavlovića pokazuje da "mafijaški i nasilnički režim" Aleksandra Vučića "vodi hajku protiv opozicionih političara".
 
"Umesto da procesuira odgovorne za krađu izbora režim vodi hajku protiv opozicionih političara i to baš pred konstituisanje Skupštine Beograda, zakazano za ponedeljak, 19. februar. Naša lista nedvosmisleno poručuje da nas ovakvim potezima neće zastrašiti niti zaustaviti u borbi protiv režima Aleksandra Vučića, kao i da ćemo biti još odlučniji u nameri da ne dozvolimo formiranje nelegitimne vlasti u Beogradu", saopštila je lista "Srbija protiv nasilja".
POKS: Policija prvo da reši slučaj Jovanjica i druge afere, pa onda neka hapsi
 
Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je vlast da "prestane sa zastrašivanjem političkih protivnika" i da pre privođenja bilo koga, "reši slučaj Jovanjica i brojne afere koje godinama ne dobijaju sudski epilog". 
 
"Vlast ubrzano uvodi Srbiju u svoju poslednju fazu diktature kada nema problem da pred decom hapsi svoje političke neistomišljenike. Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka zloupotrebljavaju u svoje privatne stranačke potrebe ceo državni aparat, od policije, tužilaštva, sudstva, do javnog medijskog servisa i lokalnih samouprava", naveo je predsednik POKS Vojislav Mihailović. 
DS: Režim u panici od gubitka vlasti prelazi sve granice
 
Beogradski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je povodom privođenja funkcionera Narodnog pokreta Srbije Miloša Pavlovića da režim u panici od gubitka vlasti prelazi granice i probegava političkom progonu i hapšenju neistomišljenika.
 
Pavlović je uhapšen zbog učešća na protestu protiv izbore krađe, održanom 24. decembra 2023. godine, i to mesec i po dana nakon tog protesta, dok je bio na putu na porodičnom odmoru, iako je svake nedelje poslovno boravio u Palati pravde, slobodno se kretao u javnosti i boravio u svom domu.
 
"Takvo ponašanje državnih organa pod direktnom kontrolom režima, samo pokazuje paniku u kojoj se nalazi režim i da se radi isključivo o političkom progonu i pritisku usred postizborne krize zbog izborne krađe, a pred zakazanu takozvanu konstitutivnu sednicu nelegitimne i nelegalne Skupštine Beograda", naveo je DS.
 
DS je poručio da ih ni hapšenja, ni progon vlasti neće zaplašiti i zaustaviti u borbi za normalnu Srbiju.
  • Ivan

    15.02.2024 20:26
    .
    @Šanel od Kokoa
    Narod ne želi ni trenutnu vlast ni opoziciju, shvatite to! Narod samo koristi opoziciju da svrgne ove sa vlasti, a kad bude došlo to vreme, i opozicija će da se iznenadi šta se dešava! Oni svi večeraju zajedno, a pred nama se kao mrze. Polako, povećava se broj onih koji shvataju da su i jedni i drugi samo željni fotelje i državne kase, a dolazi vreme kad će narod da se trgne i preuzme kasu u svoje ruke!
  • @Šanel

    15.02.2024 19:48
    Lupaš ko otvoren prozor.
  • Goran

    15.02.2024 19:01
    Zloupotreba informacija
    Bože, Bože
    U Srbiji vam je sve dozvoljeno da napišete, tako lečite bolnoumne frustracije.
    Lepo kaže moja baba
    Nije bolest sve što boli!
    Srećan Vam praznik!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija