Direktorka klinike: U Nišu nema morbila, ali postoji nalet varičela

U Nišu u prethodnom periodu nije zabeležen niti jedan slučaj oboljevanja od morbila, ali postoji nalet varičela, odnosno ovčijih boginja.
Direktorka klinike: U Nišu nema morbila, ali postoji nalet varičela
Foto: Pixabay
Ovo je izjavila direktorka Klinike za dečije interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u tom gradu Jelena Vojinović.
"Uvek kada postoji nalet varičela mi beležimo postvaričelozne komplikacije kod jednog broja dece", izjavila je Vojinović.
Ona je kazala da za razliku od Beograda i Vojvodine, Niš nema veći problem sa pertusisom, odnosno velikim kašljem.
 
"Bilo je nekoliko dece kod kojih smo dokazali pertusis. Srećom na vreme je dijagnostifikovan i nije dovodio do nekih značajnijih komplikacija. Naše odeljenje za infekcije spremno je u svakom trenutku da ako zatreba dočeka svu decu", rekla je direktorka.
 
Prema njenim rečima, trenutno se među decom u Nišu beleži porast respiratornih infekcija izazvanih respiratornim sincicijskim virusom, boka virusom, rina i drugim sličnim virusima koji dovode, posebno u mlađem uzrastu, kod odojčadi, do nešto teže kliničke slike.

Vojinović je kazala da je prisutno i nekoliko vrsta virusnih infekcija koje dovode do digestivnih problema i iscrpljuju decu, pa im je često potrebna mala pomoć oko hidracije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija