Kancelarija za KiM: Proglašenjem nezavisnosti atak na međunarodno pravo i nestabilnost na Balkanu

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je povodom 16. godišnjice proglašenja tzv. nezavisnosti Kosova, da je taj čin protivpravan i da predstavlja "brutalan atak" na međunarodno pravo
Kancelarija za KiM: Proglašenjem nezavisnosti atak na međunarodno pravo i nestabilnost na Balkanu
Foto: Beta/AP
"Na današnji dan 2008. godine, albanski separatisti u Prištini jednostrano i protivpravno su proglasili otcepljenje Kosova i Metohije od Srbije. Jednostrano doneta deklaracija o tzv. nezavisnosti Kosova nije ništa drugo do produžetak nasilja protiv međunarodnog prava i Srbije, koje u raznim oblicima traje do danas", naveli su u saopštenju.
Ocenjeno je da je proglašenjem nezavisnosti stvorena nestabilnost na Balkanu.
 
"U sve nestabilnijem svetu današnjice postaje još očiglednije koliko je takozvano 'Kosovo' bilo opasan eksperiment i koliko zla je proizvelo i nastavlja da proizvodi, samo zato što je grupa zemalja koje su sponzorisale i tetošile separatiste u Prištini u jednom trenutku pomislila da je iznad međunarodnog prava i da je pozvana da gospodari svetom politikom sile", saopšteno je iz vladine Kancelarije za KiM.
Navedeno je da će Srbija nastaviti da se bori za zaštitu sopstvenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta i zaštitu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.
  • BoeserWolf

    17.02.2024 14:15
    Naprednjaci pricaju o pravu i pravdi, da nije tužno bilo bi smešno.
  • Ilija

    17.02.2024 13:22
    kroz 100 godina
    Ministar Jovica Plačić je povodom takozvanih 116 godina takozvanog proglašenja takozvane države takozvanog Kosova izjavio: "Proglašenje nezavisnosti atak na međunarodno pravo i nestabilnost na Balkanu".
  • Plaćač poreza

    17.02.2024 11:59
    Jedini faktor nestabilnosti na Balkanu je Rusija i KGB agentura u preostalim zemljama koje još nisu članice ni NATO ni EU. U zemljama članicama NATO i EU ne postoji takva nestabilnosti ni opasnost od sukoba. Shodno tome, zaključak se sam nameće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.