Nakon dva meseca: Ponovo moguće plaćanje struje na šalterima EPS-a (i Elektrovojvodine)

Od danas je ponovo moguće plaćanje računa za struju na šalterima Elektroprivrede Srbije.
Nakon dva meseca: Ponovo moguće plaćanje struje na šalterima EPS-a (i Elektrovojvodine)
Foto: 021.rs
Šalteri nisu radili više od dva meseca zbog hakerskog napada. 
 
Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković rekao je za RTS da ponovo rade svi šalteri u celoj Srbiji, kao i da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu "Uvid u račun" preko kog takođe mogu da plate svoje račune za struju.
Istakao je da manje od 20 odsto potrošača plaća račune na šalterima i da veruje da će se ponudom novih usluga taj broj i dalje smanjivati.
 
Živković je naveo da je snabdevanje potrošača bilo sigurno i stabilno u prazničnom periodu i da je sistem bio bezbedan sve vreme.
"Prateći sistemi su bili proveravani. Svi su vraćeni u prethodnu funkciju uz prateće aktivnosti koje su podrazumevale podizanje nivoa bezbednosti naših poslovnih softvera i poslovnih alata", napomenuo je v. d. direktora EPS-a.
 
Naglasio je da je proces digitalizacije u toku i da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu "Uvid u račun" gde mogu da provere stanje svojih brojila, kao i da plate račun i da imaju uvid u prethodni period.
  • pajo patak

    20.02.2024 15:01
    ne treba zagrada
    (i Elektrovojvodine)
    potrebni su krstovi i pokrov.
  • Fića

    20.02.2024 08:48
    "EPSNSS"...?
    "Harač rajo...! Harač".
  • Zlatna ribica

    19.02.2024 17:41
    A da li su i koliko isplaceni hakeri? Ili su “odustali” od svojih zahteva… kako je resen “problem”?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija