NIN: Zataškan udes koji je izazvao Branislav Nedimović, a u kom je teško povređen motociklista

Funkcioner SNS i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović izazvao je saobraćajnu nezgodu 8. septembra 2022. godine u Beogradu.
U tom udesu je teške telesne povrede zadobio vozač motora G.R. (1978).
 
NIN piše da je ta nezgoda "munjevito zataškana".
Udes se dogodio u vreme kada je Nedimović bio ministar, u Beogradu 8. septembra 2022. godine, u 19.20 časova, a kako NIN navodi, o tome nigde nije objavljena ni jedna jedina reč.
 
Uz dosta propusta, zataškavanje je potom nastavljeno i u Višem javnom tužilaštvu, odnosno Trećem osnovnom javnom tužilaštvu koje se nije pomerilo u istrazi godinu i po dana, dodaje se u tekstu.
 
Nedimović je vozio beli džip marke "škoda".
Vozilo nije njegovo, niti vlasništvo Vlade, čiji je tada bio član, već Gradske uprave za Opštu upravu iz Sremske Mitrovice, piše NIN i dodaje da Nedimović kao član Predsedništva SNS slovi za funkcionera koji "drži" vlast naprednjaka u toj sremskoj opštini.
 
Nedimović je izazvao saobraćajnu nezgodu na raskrsnici ulica Pariske komune i Studentske, na Novom Beogradu, koja je regulisana semaforima. Skretao je levo i udario motociklistu kome je bilo zeleno svetlo i imao pravo prvenstva u odnosu na ministra.
 
Prema policijskom izveštaju u koji je NIN imao uvid, a koji je poslat Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, za udes je odgovoran ministar, a motociklista je zadobio teške telesne povrede.
 
Prema saznanjima NIN, tužiteljka koja je trebalo da izađe na uviđaj Marina Jevtić, nakon poziva policije sa terena, pozvala je pretpostavljene. Krug poziva oko ministra se zavrteo i odgovor je bio da se ne izlazi na teren.
U vreme kada je NIN počeo da istražuje slučaj predmet je u Trećem opštinskom javnom tužilaštvu i dalje bio pod oznakom KTR, konkretno kod visokog funkcionera SNS KTR 2538/22. Kako se navodi, KTR je tužiteljska oznaka koja znači da je čitav događaj još na nivou izveštaja, nema istrage, niti krivične prijave.
 
NIN je pokušao da dobije odgovore od Nedimovića. Pozvali su ga nekoliko puta na telefon na koji se inače javlja novinarima, a potom i pitanja za njega poslali na Upravu Fudbalskog saveza Srbije za koja im je rečeno da će biti prosleđena Nedimoviću, ali odgovore nisu dobili. 
  • Slavko

    25.02.2024 16:39
    Sa povredjenom osobom mozes da se dogovoris za obestecenje, ali za ucinjenu krivicu nema dogovora nego policijski izvestaj i sud bar u nornalnoj drzavi( sem ako nemas kuma, partijsku knjizicu, ili barem da si vlasnik novina ili televizije)
  • Zemlja čudesa

    23.02.2024 00:53
    Goran 22.02.2024 • 14:08
    Mozda se ministar dogovorio sa povredjenim motoristom. Ne moda sve vama da se stavi u pero.

    Može da se dogovori o visini obeštećenja za povrede i izbegne građansku parnicu, ali za takvo delo ZOBS predviđa krivičnu odgovornost koja je ovde potpuno izostala. Ili misliš da onaj ko ima para može da gazi i ubija ljude po ulici, turiće neku kintu ili njegovoj porodici?
  • Karalic

    22.02.2024 20:48
    Nedimivic
    Pa on je cuveni dribler.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.