Još tri slučaja malih boginja u Beogradu, među njima dva člana iste porodice

U Beogradu su od jutros potvrđena još tri nova slučaja malih boginja (morbila), čime se broj obolelih u glavnom gradu popeo na 14, saznaje Danas.
Još tri slučaja malih boginja u Beogradu, među njima dva člana iste porodice
Foto: Pixabay
Kako su za taj dnevni list potvrdili u Gradskom zavodu za javno zdravlje, u pitanju su dva člana iste porodice i još jedna osoba koja nije u vezi sa njima.
"Kod svih su potvrđene male boginje, situacija se prati", naveli su u Zavodu.
Istovremeno, u četvrtak je ta institucija prijavila epidemiju malih boginja u Beogradu, jer je broj inficiranih bio 11, a u Srbiji 13. 
  • Ksenija

    23.02.2024 14:54
    Vakcina podstakne naš imunološki sistem da u određenoj meri reaguje kao da se radi o stvarnom patogenu.

    U vakcine se ubacuje oslabljen virus ili umrtvljen,dakle priče o tome da deci, ljudima ubrizgavamo u ovom slučaju morbile i da posle vakcinacije dobiju autizam, miokarditis, perikarditis, anafilaktički šok(AŠ) i mnoge druge teške nuspojave NIJE TAČNO.

    Takve priče čujemo od roditelja, druga stvar je kada stvarno dete ne sme da se vakciniše zbog zdravstvenih problema problema, roditelji zbog apsurdnih stvari odlažu vakcinaciju svoje dece, idu na razne forume, sajtove pa pročitaju nešto što blage veze nema sa vakcinama pa u to poveruju pa neće da vakcinišu decu jer je tamo pisalo da su vakcine letalne.


  • Srna

    23.02.2024 11:06
    Baš čudno
    Niste znali da deca i posle vakcinacije dobijaju boginje? A posle toga steknu prirodni imunitet i nikada ne obole. Zato je dobro da ih svi preleže dok su deca, tada nema posledica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija