Prizemljeni avioni kompanije "Er Pink" čiji je suvlasnik Željko Mitrović?

Telo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je suvlasnik Željko Mitrović, vrati tri AOC dozvole za letenje, što su oni i učinili.
Prizemljeni avioni kompanije "Er Pink" čiji je suvlasnik Željko Mitrović?
Foto: Pixabay
To praktično znači da su svi njihovi avioni prizemljeni i da je rad te avio kompanije obustavljen, saznaje Radar, a prenosi Nova.rs.
 
Telo EU je vršilo kontrolu pre oko nedelju dana kada su ustanovljene brojne nepravilnosti, saznaje Radar. 
Avione Er Pinka koristili su ljudi bliski vlastima, poput kuma predsednika Srbije Nikola Petrovića, kao i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović, sa kojim je predsednikov brat fotografisan više puta, navodi Radar.
Pitanja o ovoj odluci i konkretnim razlozima za oduzimanje dozvola Radar je uputio Direktoratu civilnog vazduhoplovstva. Odgovor do objavljivanja informacije nije stigao.
 
Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, Željko Mitrović je vlasnik 48 odsto udela u Er Pinku, oko dva odsto ima Pink medija grupa. Preostalih 50 odsto akcija su u vlasništvu Aleksandra Ilića.
 
Na zvaničnom sajtu Er Pinka piše da raspolažu flotom od 19 aviona, a kao glavna baza ove kompanije navodi se Međunarodni aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.
  • Коментатор

    29.02.2024 16:37
    Ха
    Баш сам се забринуо!Како су му одузели тако ће му и вратити,само без медија.Жекс је то он је свемогући,гради сам себи храм светог Жекса!
  • Fića

    28.02.2024 08:55
    " žekss... "
    :)
    Šta ako "poludi" i počne Rusima da prodaje dronove...?
    :)
  • Nenad

    28.02.2024 08:53
    vratiće mu
    NIje ovo konačna odluka, možda mu uskoro vrate dozvole. A može da stavi svoje avione na raspolaganju raznim avio brokerima kao što je Royal Charter Service, manje pare, ali mu barem ne stoje bespolseno na pisti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.