"Milenijum tim" odlaže završetak hotela u Vranjskoj Banji za koji je dobio subvencije

Nakon kupovine celokupnog jezgra Vranjske Banje, kompanija "Milenijum tim" je najavila da će izgraditi dva luksuzna hotela do 2023. godine, a za to im je odobrena i bespovratna državna pomoć.
"Milenijum tim" odlaže završetak hotela u Vranjskoj Banji za koji je dobio subvencije
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Radovi kasne, a "Milenijum" je od ukupno najavljenih 65 miliona evra do sada uložio oko 20 miliona, dok je od države dobio podsticaj od oko 1,6 miliona , kao i odobrenje da se rok za završetak investicije po treći put pomeri, ovog puta za 2026. godinu, pišu Južne vesti.
Prvim aneksom je već krajem 2021. godine produžen rok do 2024. godine, potom je oktobra 2022. godine potpisan novi aneks kojim se rok za završetak investicije prolongira za 2025. godine, a trećim aneksom, koji je potpisan u oktobru 2023. godine, novi rok je 2026. godina.
 
Zašto su tražili izmene i produžetak roka, pitanja su koja su prosleđena mejlom kompaniji "Milenijum", ali odgovor nismo dobili.
 
Da se nije odustalo od hotela vidi se po tome što radnici uveliko rade za izgradnji, ali je sve još u fazi grubih građevinskih radova.
Kako pišu Južne vesti, ugovorom o podsticaju predviđeno je da "Milenijum" uloži do 2023. godine nešto više od 65 miliona evra, a da zbog te investicije dobije subvencije od države. Investicioni projekat obuhvata izgradnju integrisanog velnes rizorta sa dva hotela I klinikom za trermane I lake medicinske intervencije.
 
Prema Ugovoru je u prve dve godine "Milenijum" trebalo da uloži oko 35 miliona, u trećoj godini nešto više od 24 mliliona, a u četvrtoj godini oko 6 miliona.
 
Isplata subvencija uslovljena je prethodnim ulaganjima, a podaci koje je objavilo Ministarstvo pokazuju da je "Milenijum tim" do sada dostavio dokaze o ulaganjima od oko 20 miliona, a dobio subvencije u iznosu od 1,6 miliona evra.
 
Prema podacima Ministarstva privrede, prva tranša bespovratnih sredstava "Milenijumu" je isplaćena u decembru 2021. godine u iznosu od skoro 500 hiljada evra, za šta je bilo potrebno da pruže dokaz o ulaganju od 6,3 miliona.
Druga tranša podsticaja od 1,1 milion evra isplaćena je decembra 2023. godine, za šta je bilo potrebno da, prema trećem aneksu, "Milenijum" dostavi dokaze koji potvrđuju da je ispunio obavezu ulaganja u iznosu od 14.200.000 evra i obavezu zaposlenja jednog novog radnika na neodređeno vreme.
 
Poslednjim, trećim aneksom, predviđeno je dau ovoj godini dobiju podsticaj od 1,1 milion evra ako ulože 14,1 miliona evra i zaposle 1 radnika. U 2025. godini bi trebalo da im država uplati 4,4 miliona, ali ako dokažu ulaganje od 24,7 miliona evra i zaposle 71 radnika.
 
Peta tranša državnih para predviđena je sada za 2026. godinu – 2,9 miliona evra, ukoliko je uloženo 6 miliona evra i zaposleno 72 radnika.
  • I bez čitanja

    25.03.2024 10:06
    Prosto. Neka vrate pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.