Dačić: Odluka o preporuci za prijem Kosova u Savet Evrope sramotna i skandalozna

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o preporuci za prijem Kosova u članstvo Saveta Evrope sramotna i skandalozna.
"Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o preporuci za prijem tzv. Kosova u članstvo Saveta Evrope je sramotna i skandalozna, koja ruši sve principe na kojima počiva Savet Evrope, jer je po prvi put predložen prijem teritorije koja nije članica Ujedinjenih nacija i nije međunarodno priznata", poručio je Dačić, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova. 
Dačić je istakao da odluka ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet zemlje. 
 
"Odluka predstavlja još jedan dokaz sunovrata i kraja međunarodnog prava", porčio je Dačić. 
Ranije danas Odbor za političke poslove Parlamentarne skupštine Saveta Evrope prihvatio je preporuku da Kosovo bude pozvano u članstvo te organizacije. 
  • Миодраг

    28.03.2024 07:38
    Миодраг
    Прескупа грешка Србије и њених грађана након 2000 што нису забранили СПС и СРС.
  • Dr

    28.03.2024 06:37
    Ima neke kosmičke pravde, jer će tačku na priču o Kosovu staviti isti oni koji su svojom nesposobnošću dozvolili da se desi Kosovo. Nacionalsocijalisti, na čelu sa Miloševićem i Šešeljem, a danas sa njihovim naslednicima, nas jašu 30+ godina i za to vreme nisu uradili ni jednu korisnu stvar za državu. Naprotiv, Srbiju su pretvorili u septičku jamu iz koje beži svako ko može.
  • Maroder

    28.03.2024 05:30
    Ovde je velika sramota napravljena slazem se.. Kosovo je primljeno u Savet Evrope a Vojvodina jos nije.. E tu je sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).