Lazović: Zašto beže od rasprave kad su tako uvereni da je rudarenje litijuma dobro za Srbiju?

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović upitao je zbog čega je Srpska napredna stranka "sakrila" Narodnu inicijativu za zabranu rudarenja litijuma i bora na teritoriji Srbije.
Kako kaže, inicijativu je potpisalo više od 38 hiljada građana.
 
"Zašto su pobegli od rasprave u parlamentu kad su tako čvrsto uvereni da bi rudarenje bilo dobro za Srbiju? Zašto beže od rasprave, zašto se skrivaju od javnosti i po svaku cenu, pa i po cenu kršenja zakona", upitao je Lazović povodom današnje izjave predsednice Skupštine Ane Brnabić da je projekat iskopavanja litijuma dobar za Srbiju.
Lazović je rekao da su Vladimir Orlić i Ivica Dačić, predsednici parlamenta u dva prethodna saziva, "najbrutalnije prekršili zakon i sakrili od Skupštine inicijativu za zabranu rudarenja litijuma i bora".
 
"Ako je Ana Brnabić tako uverena da je iskopavanje litijuma dobro za Srbiju, neka pošalje ovu inicijativu u parlament i neka brani svoje mišljenje pred narodom, a ne da Rio Tinto i drugi lešinari nadleću oko zapadne Srbije i pokušavaju da nas prevare i ipak nastave projekte", naveo je Lazović.
Dodao je da je pravni tim ZLF podneo krivične prijave protiv odgovornih koji su sakrivanjem inicijative za zabranu iskopavanja litijuma i bora prekršili zakon i Ustav Srbije.
 
Prijave su podnete protiv predsednika Skupštine pre dva saziva Ivice Dačića i tadašnjeg generanog sekretara Skupštine Veljka Odalovića, zatim protiv donedavnog predsednika Skupštine Vladimira Orlića i generalnog sekretara Skupštine Srđana Smiljanića, kao i protiv prethodne predsednice Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Jelene Žarić Kovačević.
 
"Ako Brnabić ne odgovori gde je ta narodna inicijativa, dopunićemo krivičnu prijavu i protiv nje", najavio je Lazović uz ocenu da je "ovako važno pitanje krađe 38 hiljada potpisa građana i krađe narodne inicijative i njeno skrivanje od Narodne skupštine ozbiljan kriminal i ne može proći nekažnjeno".
  • Agamemnon

    30.03.2024 07:16
    hehe
    Ovaj da raspravlja ?!
  • zztop

    29.03.2024 22:06
    Da se to raspravi u skupštini o čemu bi oni onda na pinku govorili , nebi valjda o cenama ...
  • Мишел Тужибаба

    29.03.2024 21:45
    Чекају се Вадикали да баце ципелу ,доста смо слушали Коцка је бачена и о гускама што спасоше Рим

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija