Kosovski specijalci pretukli i ponižavali Srbina, policija potvrdila da je slučaj prijavljen

Vladana Stevanovića iz Zubinog Potoka pretukli su u subotu uveče pripadnici Specijalnih jedinica kosovske policije i završio je sa šavovima na glavi.
Kosovski specijalci pretukli i ponižavali Srbina, policija potvrdila da je slučaj prijavljen
Foto: Beta/AP (Ilustracija)
To je saopštila Srpska demokratija, a Kosovska policija potvrdila je za KoSSev da im je slučaj prijavljen.
 
Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević naveo je da je Stevanović, sa kojim je juče razgovarao, pretučen u selu Bube, "uz ponižavanje i primoravanje da kliče 'Kosovo Republika'".
Tvrdi da se ova osoba kretala ka svom selu, kada ga je zaustavila patrola "teško naoružanih specijalnih jedinica".
 
"Njemu je isprva zamereno što nosi majicu na kojoj piše 'Svaka bi fukara da ubije vuka'", rekao je Arsenijević, ali i potvrdio da je pušten nakon pretresa i polučasovnog zadržavanja.
Međutim, ista patrola ga je nešto kasnije ponovo zaustavila pod sumnjom da ih on "prati".
 
"Oduzimaju mu telefon i pretražuju sadržaj u telefonu. Naravno, u telefonu nije nađeno ništa sumnjivo. Međutim, oni vide da on na Telegramu prati neke grupe koje se njima nisu svidele jer neko na njima piše da je Kosovo Srbija. Tada kreće batinanje i ponižavajuće primoravanje da govori da je 'Kosovo Republika'", navedeno je u objavi Srpske demokratije.
 
Tvrde i da su Stevanoviću specijalci navodno "pretili da ne sme da ide takav u bolnicu", a kada se vratio u Zubin Potok, patrola ga je pratila.
 
Zamenik komandira kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je za KoSSev da im je Stevanović prijavio slučaj navodnog napada specijalnih jedinica.
 
Upitan o navodima Stevanovića, Eljšani je rekao da on nema zvanične informacije, te potvrdio da će slučaj preuzeti Policijski inspektorat Kosova, preneo je Kossev.
  • Iskoristiti

    15.04.2024 12:24
    Predizborne godine u Americi
    Srbija treba da koristi predizborne godine u Americi, da vojno učvršćuje svoj položaj na Kosovu. Recimo za ovakav incident Srbija treba sa vojskom da uđe na Kosovo i da obezbedi Srpske sredine, i da se poziva na rezoluciju UN 1244 o pravilu 1000 vojnika Srbije.
    Videli smo ovih dana da Amerika ne reaguje na vojne napade Irana i neće spšrovesti odmazdu, nego umiruju Izrael. A to je zato što je Americi predizborna godina slabost i to Srbija mora da koristi da bi zaštitila svoje stanovništvo u pokrajini Kosovo. Bilo bi malo diplomatskog negodovanja i ništa više od toga , a mi bi se sa vojskom rasporedili na Kosovu.
    Posle izbora u Americi kad dođe nova administracija, Srbija da pegla situaciju tako što će da kaže "prošla Američka administracija je bila nesposobna da sprovede 1244 rezoluciju i zaštiti Srbe na Kosovu, pa smo mi morali sa našom vojskom da uđemo da joj pomognemo u zaštiti Srba i rezolucije 1244". A sada ćemo sa vama recimo sa Trampom, da nastavimo punu saradnju jer vi ste mnogo sposobniji od prethodnika. Srbija mora da počne da koristi ovakve stvari u uslovima promenjenih odnosa snaga u svetu.
  • /

    15.04.2024 09:00
    /
    skinuli su kosovske tablice coveku koji je dosao da leci dete u beograd
  • pera nevera

    15.04.2024 08:42
    I srpska policija je tukla i vršila torturu nad srbinom Andrejem Obradovićem i njegovom cimerkom i on i danas štrajkuje glađu ispred Narodne Skupštine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija