Podneta krivična prijava protiv načelnika Cmolića zbog vređanja Vlaha

Narodni pokret Srbije (NPS) saopštio je da je podneo krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv načelnika Uprave kriminalističke policije Ninoslava Cmolića.
Kako su rekli, prijavu su podneli zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti.
U prijavi se, uz priložen dokaz, navodi da je Cmolić gostujući na televiziji Informer, a govoreći o Vlasima, rekao da imaju poseban profil ličnosti, bez empatije, nizak IQ, kao i da je celo to podneblje "čudno".
"Na taj način Cmolić je, zloupotrebom svog položaja načelnika UKP, raspirio mržnju prema nacionalnoj manjini Vlaha, direktno optužio tu manjinu za nestanak i ubistvo dvogodišnje devojčice iz Bora i žigosao čitavu jednu nacionalnu manjinu u Srbiji, a osumnjičeni imaju imena i prezimena i potpuno je za istragu irelevantno koje su nacionalnosti", naveo je NPS.
 
Pokret zahteva od tužilaštva da u skladu sa zakonom preduzme sve dokazne radnje na otkrivanju izvršenja krivičnog dela i podnese optužnicu zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.
  • pape

    15.04.2024 14:10
    .
    Šta drugo očekivati od fašističke vlasti i njihovih podanika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.