VIDEO Meštani Nedeljica blokirali radnike firme koju je angažovao Rio Tinto: "Kopati nećete"

Udruženje građana "Ne damo Jadar" objavilo je danas video snimak na kojem se vidi da meštani Nedeljica trenutno drže u blokadi zaposlene u kompaniji Behtel, koji su angažovani na projektu Rio Tinta.
"Papiri i mape zarobljeni a kako neće da kažu ko su, šta će u našim njivama, čeka se policija da ih identifikuje. Kopati nećete", poručili su u objavi meštani Nedeljica.
Direktor kampanja pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović saopštio je da je vlast u Srbiji projekat Jadar uvela u protivpravno stanje.
 
"Vlast u Srbiji krši sopstvenu odluku o ukidanju projekta Jadar, a sprovela je i državni udar sa skrivanjem narodne inicijative. Za bilo kakve nemire i nerede odgovorni su isključivo vlast i Rio Tinto", saopštio je Manojlović. 
 
Kompanija Rio Tinta je saopštila da su "aktivisti udruženja 'Ne damo Jadar' napali tim njenog poslovnog partnera tokom njihovog redovnog obilaska zemljišta u vlasništvu kompanije u dolini Jadra".
 
Dodaju da "ovaj incident predstavlja nastavak agresivne kampanje pretnji, zastrašivanja i napada na zaposlene u kompaniji Rio Sava i naše partnere, koja je zasnovana na dezinformacijama i lažnim navodima".
 
"U incidentu u kojem su četiri traktora opkolila vozilo naše partnerske kompanije, jedan član tima je zadobio povrede od udarca poljoprivrednom opremom koja je deo traktora, a drugom članu tima su nasilno oduzeti dokumenti", navela je kompanija Rio Tinto.
  • Srbin

    17.04.2024 16:43
    Kuka i motika pod hitno
    Ustaj porobljena Srbijo ako budes cutala radices za kilo masti i kilo brasna
  • Ivan.

    17.04.2024 04:15
    Dzaba mi ovde pisemo da nemaju podršku od vlasti nebi tu ni bili. Zamajavaju narod glupostima a iza ledja guraju Rio Tinto. Al tu ce i polomiti zube. Cuj Djilas im odobrio. Pa vi im zabranite, to bar ide lako. Poslednje sto imamo je priroda i mi cemo to u Šumadiji braniti i zivotima ako zatreba.
  • ja ne bot

    16.04.2024 22:36
    Rio Tinto..
    .nema pravo da "uništava" ničiju zemlju. Ako su šta i otkupili, mogu jedino da se bave poljoprivredom na "svom" zemljištu. Dosta tog defetističkog stava da "oni mogu"- ne mogu, a to su im i ovi ljudi "pokazali". To je realno stanje stvari..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija