U četvrtak nova runda dijaloga Prištine i Beograda o dinaru na Kosovu

Direktor Kancelarije za KiM izjavio je da sa svojim timom, u kom su i finansijski eksperti, sutra putuje u Brisel, gde se u četvrtak očekuje nova, peta runda dijaloga o dinar na Kosovu.
U četvrtak nova runda dijaloga Prištine i Beograda o dinaru na Kosovu
Foto: 021.rs
"Idemo u nadi da pronađemo rešenje za dinar, iako nisam optimista, imajući u vidu nespremnost Prištine da kompromisom tražimo rešenja", rekao je Petković za Informer TV.
 
Istakao je da je Kurti jednostrano doneo odluku o ukidanju dinara i time Srbima zabranio plate, penzije, socijalna davanja, školarine i onemogućio rad srpskim institucijama, školama, bolnicama, vrtićima.
Naveo je da su naše institucije preko Poštanske štedionice, preko našeg platnog prometa primale materijalne troškove na osnovu kojih su nabavljali hranu i lekove i sve ostale poterpštine za svoj rad, a da je sve to sada dovedeno u pitanje i niko se u EU na to preterano ne obazire.
Petković je naglasio da je Kurti posegnuo za ovim jednostranim potezom, najtežim do sada, da ukine dinar i time ubije dijalog, da dovede u pitanje opstanak svih naših institucija, da protera Srbe i onda da kaže "pa znate, srpskih institucija nema, nema onda ni ZSO".
 
"Ne moram sve da vam govorim jer neću da dajem priliku Kurtiju da napada naše ljude i naše institucije, ali činimo bukvalno sve, iz petnih žila se propinjemo da uspemo da zadržimo naš narod i sačuvamo naše institucije", istakao je Petković.
  • Maaa

    17.04.2024 09:31
    Koji
    Više pregovori ljudi...izazivate narod i nervirate...povucite sve potpisano od 1999 god...Vratite Vojsku i narod na Kosivo.Koga Kurti sluša i šta mu fali.Podnosite rezolucije za sva zlodela u bivšoj Jugoslaviji koji su učinjeni Srpskom i poštenim ostalim građanima Srbije.KAKVA VIŠE TOLERANCIJA ? Sve su slagali od 1990 god.SRBI SU MNOGO NAIVAN I POŠTEN NAROD.
  • Ali

    16.04.2024 23:01
    Pa ni srbi na Kosovu ne koriste dinar.
  • I nemoj

    16.04.2024 22:23
    Ćuti, ne govori
    Sve je nama jasno
    Samo nemamo mehanizme da vas oteramo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.