PSSE: Odbijen amandman Srbije da se članstvo uslovi formiranjem ZSO

Odbor za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) odbacio je sve amandmane koje je predložila delegacija Srbije.
PSSE: Odbijen amandman Srbije da se članstvo uslovi formiranjem ZSO
Foto: 021.rs
Odbačeni su svi amandmani koje je predložila delegacija Srbije da bi formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO) postalo uslov za članstvo Kosova u Savetu Evrope.
 
To je za prištinske medije potvrdio šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši, koji tamo boravi zajedno sa drugim delom delegacije sa Kosova.
"Amandmane koje je predložila Srbija odbacio je Politički komitet Saveta Evrope", kratko je rekao Gaši.
Ako Parlamentarna skupština danas glasa za članstvo Kosova, onda stvar prelazi u ruke Saveta ministara spoljnih poslova Saveta Evrope, koji konačno moraju da odluče da li će Kosovo postati najnoviji član te organizacije.
 
Naredni sastanak Saveta ministara biće održan sredinom maja, koji se sastaje jednom godišnje, tradicionalno u maju mesecu.
  • Imam

    16.04.2024 22:31
    Utisak
    Da igraju po Oskarovom pravilima
    Kako ti poštuješ svoj narod i zakone i Ustav svoje države tako i Evropa tebe
  • Jarvis

    16.04.2024 22:24
    Ma, svejedno im je. Samo vi živite, dišite..
  • EU poštenje

    16.04.2024 20:28
    Normalno, po EU standardima je da Srbija mora ispunjavati sve što joj se naredi ili što je potpisala a druga strana ne mora ama baš ništa. To su naši evropski prijatelji i partneri koji nam žele dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija