Ćuta prekinuo obraćanje Brnabić: To što radite je kriminal i neće proći, kršite Ustav i sve zakone

Lider Ekološkog fronta Aleksandar Jovanović Ćuta danas je u Skupštini Srbije, dok je predsednica Parlamenta Ana Brnabić davala izjavu, nakratko prekinuo njenu konferenciju, uputivši niz kritika.
Jovanović je, naime, prišao delu prostorije koji je predviđen za davanje izjava medijima i rekao Brnabić da nije on taj koji je potpisao da Kosovo može da uđe u sve svetske organizacije i Savet Evrope, "nego vi i vaš predsednik (Aleksandar) Vučić".
 
On je upozorio predsednicu parlamenta i da će se stanovnici Gornjih Nedeljica i ekološki aktivisti suprostaviti svakom pokušaju kompanije Rio Tinto da ponovo pokrene aktivnosti na tom području.
"Bilo bi dobro da izađete sa mnom na televizijski duel, a ne da koristite ovu govornicu za vaše političke poene. Kršite Ustav i sve moguće zakone, to što radite je čist kriminal i neće proći", rekao je Jovanović.
 
Upozorio je vlast da "dobro razmisli šta radi".
"Bude li vam palo na pamet da krenete na Gornje Nedeljice, ljudi će vam se suprostaviti. Tako samo vas zaustavili na Staroj planini, tako ćemo i ovde. Razmislite dobro šta radite. Hvala Vam što ste me saslušali", rekao je poslanik Ekološkog ustanka koji je posle toga napustio hol Skupštine Srbije.
 
Predsednica parlamenta ocenila je da je Jovanović "izveo performans i pokazao kako zamišlja dijalog".
 
"Došao je, izneo gomilu laži i otišao. Ovo je težak posao, mora čovek da ima puno mentalne snage da ga obavlja. Sad ste videli kako izgleda koalicija Srbija protiv nasilja, kako izgleda poštovanje svih građana i Doma Narodne skupštine", rekla je Brnabić, pre nego što je počela da govori o sastanku sa opozicijom.
Brnabić je dodala da su sada svi videli kako "izgleda Srbija protiv nasilja uživo" i kako izgleda "poštovanje svih građana Republike Srbije, Doma Narodne skupštine.
 
Potom je je, posle današnjeg razgovora sa opozicijom o izbornim uslovima, rekla da nije postignut dogovor "jer se sve svelo na datum njihovog održavanja". Ona je naglasila da će beogradski izbori biti održani 2. juna, za kad su prvobitno i raspisani. 
 
Navela je da je spremna da nastavi razgovor sa predstavnicima opozicije u vezi sa poboljšanjem izbornih uslova, i da je moguće da se novi sastanak organizuje do petka.
  • Супер хик

    18.04.2024 21:00
    Јадан ли је онај ко се овим дичи!
  • Zika zivac

    18.04.2024 13:26
    ja i oskar
    Kao kapetan kuka iz price o petru panu, ja ja ja, moje moje moje ,meni meni meni uz opasku daj daj daj i cuti cuti cuti i lopove lopove lopove. Zakljucak nikad nece odrasti.
  • B

    17.04.2024 22:16
    V
    Ja sam ko dijete gledao TOP LISTA NADREALISTA...
    sada ovako mator gledam skupštinu, presjednika ,ministre,opoziciju ...Ko dijete sam se smijao Neletu i ekipi,,danas mator placem Vucicu i ekipi Neka nam je Bog na pomoci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija