PSG: MUP da prestane da maltretira građane sa Kosova na graničnom prelazu Batrovci

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova da "prestane maltretiranje građana sa Kosova", koji su od sinoć zadržani na graničnom prelazu Batrovci.
PSG: MUP da prestane da maltretira građane sa Kosova na graničnom prelazu Batrovci
Foto: 021.rs
Traže da im omogući slobodan ulazak u Srbiju, u skladu sa ranije potpisanim sporazumima prema kojima oni sa svojim dokumentima imaju tu mogućnost.
"Srpska napredna stranka (SNS) nema pravo da zloupotrebljava državne institucije Srbije i da ih koristi kako bi se svetila običnim građanima za poraz svoje nacionalističke politike. Prema izveštajima medija dva autobusa sa kosovskim registarskim tablicama su bila sinoć zadržana na prelazu Merdare preko deset sati, a od sinoć je preko 300 putnika sa dokumentima Kosova zadržano na Batrovcima i nije im omogućen ulazak u Srbiju", navodi se u saopštenju.
PSG navodi da su "zabrinjavajući" ovakvi potezi kojima se, prema njihovoj oceni, produbljuje samoizolacija Srbije i dovodi u pitanje njen ulazak u Evropsku uniju.
 
"PSG poziva (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića da prestane sa izlivima radikalskog nacionalizma, bez obzira što znamo da se u toj politici najudobnije oseća, jer je od vitalnog interesa za građane Srbije međuregionalna saradnja, dobri odnosi i evropske integracije", navodi se u saopštenju.
 
Međutim, MUP Srbije tvrdi da su neosnovani navodi o zadržavanju autobusa sa registracijom Кosova na graničnim prelazima, o čemu opširnije čitajte OVDE.
  • Bojan

    17.04.2024 22:37
    Trazili su reciprocitet
    Plaćaču poreza, ne zadržava on kretanje sopstvenih građana već onih sa tzv. kosovskim ličnim kartama radi bezbedonosnih provera, kao što i prištinske vlasti čine tako da je to legitimno u suverenim zemljama
  • Klokan

    17.04.2024 21:52
    Još jače kontrole, ako se hoće može se naći svašta.
  • Bojan

    17.04.2024 18:11
    Nisam video da se PSG oglašava kada naše sunarodnike maltretiraju na KiM ili je to njima normalno!?
    Zato i imaju toliko glasova na izborima…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija