VIDEO: Pogledajte reakciju Brnabić dok političar iz RS priča o "pederskoj EU" i "roditelju 1 i 2"

Ana Brnabić našla se na bini jučerašnjeg skupa "Srpska te zove" u Banjaluci u trenutku dok je političar Darko Banjac govorio kako neće u "pedersku EU", "roditelja 1 i roditelja 2".
Darko Banjac je poslanik i predsednik Narodne partije Srpske u Skupštine Republike Srpske. 
 
On je na početku svog govora rekao da "umesto da su se okupili ovde da govorimo o zločinima počinjenim nad srpskim narodom, okupili smo se da dignemo glas protiv onoga što se dešava u Ujedinjenim nacijama".

"Hoće da čitav jedan narod, slobodarski, ponosni i junački narod, koji je kroz vekove donosio slobodu sebi i drugima, koji je kroz vekove stradao, borio se protiv fašizma i nacizma, proglase genocidnim narodom, a njegovu republiku genocidnom, da dadnu epitet našim pokoljenim", rekao je Banjac.

Podsetimo, u Rezoluciji o Srebrenici traži se da se 11. jul označava kao Međunarodni dan sećanja na genocid u ovom gradu, a traži se da se bez rezerve osudi svako poricanje genocida, te se potiču članice UN-a da sačuvaju utvrđene činjenice i kroz svoje obrazovne sisteme razviju odgovarajuće programe, kako bi se spriječio revizionizam i genocid u budućnosti.
 
Srpski narod, kao ni kolektivna odgovornost, ne pominju se direktno u ovom dokumentu.
 
 
Međutim, Banjac je nastavio svoj govor pominjući sve i svašta. Po njegovim rečima, došlo se do toga da žele da im oduzmu imovinu i da sude predsedniku Republike Srpske (Miloradu Dodiku), "jer nas sviju ujedinjuje u jednoj borbi očuvanja RS i slobode našeg srpskog naroda".
"I kada kažem da mi je krivo što se specijalna operacija Ruske Federacije nije proširila na sve fašiste i naciste, to iskreno mislim, jer očigledno da u drugom obliku danas dolazi taj isti fašizam i taj isti nacizam. I kažu da treba da budemo na evropskom putu, e pa ja u tu pedersku evropsku organizaciju koja se zove Evropska unija ne želim da idem, ne želim 'roditelj 1', 'roditelj 2', ne želim da se odreknem svoje tradicije i običaja, ne želim da se odreknem svoga rakijskog kotla i pečenice, to smo mi i to nikad ne smemo dati, narode moj...", rekao je Banjac.
 
Sve to je Banjac govorio dok je iza njega bila Ana Brnabić, LGBT političarka koja sa svojom partnerkom ima dete. 
 
 
Brnabić nije tapšala nakon govora Darka Banjca.

Komentari 65

  • андра

    23.04.2024 08:52
    nema Maje
    da kaže da je tu Ana pa se čovek zaneo... a i dok ona ukapira.... ko je njih znao ni pakao mu neće teško pasti
  • Simbad

    22.04.2024 14:09
    Price, pricice.
    Sve super, samo ovaj srbenda bi trebalo da se javno ogradi od tih istih koje pljuje a ne da mu stoje iza ledja i kolutaju ocima a posle svi zajedno na jagnjetinu da se dobro isprdaju i naravno obilato pojedu i popiju sve na racun naroda i sprdnja i ice i pice. Poludecemo ovde svi kolektivno od vas bez ikakvog obraza, morala, granice, vrednosti... Na žalost najgori sljam nam vodi drzavu decenijama sa ponekom na trenutak drugacijom epizodom. Voleo bih da sretnem bar jednog coveka koji podrzava ove a da moze da mi racionalno i argumentovano objasni sta tacno podrzava! Bojim se da smo i kao narod i kao drzava pred skorim nestankom koji ce vecina nas doziveti a ko ce preziveti ne zna se.
  • Milan

    22.04.2024 12:11
    Buducnost
    Cim ovi pricaju o Republici Srpskoj i srbuju znamo da ce je uskoro izdati i prodati zajedno sa narodom. U zadnjim decenijama je bilo tako po pravilu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.