Aleksić: Vlast prihvatila zahtev da svi lokalni izbori budu istog dana jer je opozicija bila uporna

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je da mu je žao što opozicija nije jedinstvena oko izlaska na izbore zakazane za 2. jun.
Aleksić je ocenio da je neophodno boriti se kako bi bili ostvareni rezultati.
 
Naveo je da je "vlast prihvatila zahtev da svi lokalni izbori budu istog dana, zato što je opozicija bila uporna i dosledna".
"Formiraće se nezavisna komisija koja će se baviti revizijom biračkog spiska, usvojiće se i zakon da oni koji su promenili prebivalište u poslednjih godinu dana neće moći da glasaju na novom već na starom prebivalištu. U pitanju su mali i sitni koraci koji treba da nas dovedu do konačnog cilja, a što se mene tiče, samo borba dovodi do rezultata“, naveo je Aleksić.
Stranke okupljene u koaliciji "Srbija protiv nasilja" sastale su se u petak kako bi donele zajedničku odluku da li da izađu na izbore ili da ih bojkotuju.
 
Predlog o izlasku je stavljen na glasanje i podržalo ga je pet stranaka – Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije.
 
Protiv su bili Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Srbija Centar i Zajedno.
 
Nedoumicu je izazvao stav DS, koji je glasao protiv izlaska, ali su najavili da će podržati odluku većine.
  • Bojan

    21.04.2024 19:15
    Uporni po nalogu tutora
    Uporni ste da izlaskom na rezirane izbore date legitimitet veleizdajniku.
  • Vesna

    21.04.2024 13:57
    Bolje
    Je vrabac u ruci no golub na grani. Izborna mesta direktno zatvoriti čim se primeti bilo kakva nepravilnost. Nema slikanja, nikakvih vozova, a ponajgore, arena.
  • pera nevera

    21.04.2024 12:45
    Opozicija da se jasno i glasno ogradi od rusofilske politike aveti prošlog zlog vremena Vučića i Dačića koji guraju Srbiju u sve dublju krizu sa komšijama i novi sukob sa civilizovanim svetom i da jasno kažu da su za Evropski put Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija