Propala inicijativa na Kosovu: Na referendumu glasala samo 253 birača

Kosovska Centralna izborna komisija saopštila je da su na referendumu o smeni gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije glasala 253 birača, što je svega 0,54 odsto birača.
Propala inicijativa na Kosovu: Na referendumu glasala samo 253 birača
Foto: Beta/AP
U Severnoj Mitrovici glasalo je 111 osoba, u Zvečanu nijedna, u Leposaviću 124, a u Zubinom Potoku 18 birača, tako da referendum nije uspeo i gradonačelnici te četiri opštine nisu smenjeni.
Pravo glasa na referendumu imalo je 46.556 građana, a da bi uspeo, trebalo je da glasa najmanje 23.279 birača.
Predsednik Centralne izborne komisije Krešnik Radonjići izjavio je na konferenciji za medije da je inicijativa građana za smenu gradonačelnika četiri opštine na severu propala.
 
Albanski gradonačelnici opština na severu dobili su mandate u aprilu prošle godine na izborima koje su, takođe, bojkotovali Srbi, nakon poziva Srpske liste.
 
I posle današnjeg glasanja Erden Atić je gradonačelnik Severne Mitrovice, Ilir Peci Zvečana, Ljuljzim Hetemi Leposavića i Izmir Zećiri iz Zubin-Potoka.
 
Iz tužilaštva i policije Kosova su kazali da tokom glasanja nije bilo incidenata niti problema koji su mogli uticati na tok glasanja.
  • Leteći taxi

    22.04.2024 01:47
    To valjda pokazuje da Srbi imaju puno poverenje u izabrane predstavnike. Kad nisu izašli.
  • Samo posmatram

    21.04.2024 22:20
    I šta sada, ostaje sve isto sa albanskim predsednicima opština, šta su time postigli Srbi?
  • Татјана

    21.04.2024 21:19
    А што би их мењали мање су покварени од наших градоначелника а да су довукли са двојним држављанством из РС Милетове имали би 25.000

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.