Za nedelju dana skoro 700 vozača vozilo pod dejstvom alkohola, više od 50 pod dejstvom droge

U akciji pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol", za samo sedam dana otkriveno je 36.000 prekršaja prekoračenja brzine, rekao je za RTS Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.
Za nedelju dana skoro 700 vozača vozilo pod dejstvom alkohola, više od 50 pod dejstvom droge
Foto: 021.rs
Međunarodna akcija "Roadpol" sprovedena je od 25. aprila do 1. maja. Prema rečima Belencana, od ukupno registrovanih 36.000 prekršaja prekoračenja brzine, čak 70 odsto je bilo u naseljima, prenosi RTS.
 
"U slučaju da dođe do kontakta između vozila i pešaka pri brzini od 50 kilometara na čas u 40 odsto slučajeva pešak pogine. A kada govorimo o brzini koja, neko će reći nije velika, 60 kilometara na čas pešak gine čak u 80 odsto slučajeva", upozorava Belencan.
Dodaje da je tokom četvrte centralne akcije MUP-a koja se završava sutra, 686 vozača zatečeno da upravlja pod dejstvom alkohola, čak 51 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a da je 145 vozača zadržano.
 
Posebno ukazuje da je 65-oro dece bilo u vozilima na nepropisan način i apeluje na roditelje da o tome povedu računa.
Oprez na putevima nakon praznika
 
Prvomajski i uskršnji praznici završavaju se danas pa se u popodnevnim časovima očekuju saobaćajne gužve na putevima zbog povratka građana sa odmora. Belencan posebno apeluje na učesnike u saobraćaju da propisno i bezbedno prođu danas koridorima 10 i 11.
 
"Akcenat je pre svega da se propisno i bezbedno prođe koridorima 10 i 11, jer očekujemo da će se građani koji su bili van grada Beograda, ali i van većih gradova u Srbiji, početi vraćati svojim kućama. Mi ćemo preduzeti potrebne mere na naplatnim rampama, da im omogućimo zajedno sa Srbija putevima da bezbedno prođu te rampe", ističe pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Apeluje da se vodi računa o saobraćenim propisima i poručuje građanima: "Vodite računa o svom životu, reprize nema!"

  • Nina

    06.05.2024 17:59
    I?
    Djoka,Vuk i Stefan ce pozvati kuma,brata ili prijatelja i nema kaznenih poena,nema kazne i oduzimanja dozvole dok jednom ....I koliko je takvih....
    Treba da su kazne oštre a i svi koji rade u policiji i progledaju kroz prste ovakvima lete s posla i sa kaznom zatvora....
    Kad otvoris novine srce ti stane deca na prelazima,19,20....alkohol,droga brzina,strašno .....
    Djavolje usluge-ili ubiju nekoga ili su poginuli ...

  • NS

    06.05.2024 13:30
    Koliko bi ih tek bilo kada bi drogu legalizovali. Strašno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.