Opozicija osudila Šapića zbog sukoba s aktivistima na Savskom keju

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Biramo Beograd" Dobrica Veselinović osudio je danas sukob predsednika Privremenog organa Aleksandra Šapića s građanima koji su na Savskom keju.
Aktivisti iz inicijative "Za naš kej" i predsednik pokreta "Ćale, ovo je za tebe" Petar Đurić su u više navrata prekidali Šapićevu konferenciju, dok je aktivista Aleksandar Cvrkotić naveo za Danas da mu je predsednik Privremenog organa Beograda uzeo telefon i bacio ga na zemlju, pošto nije želeo da odgovori na njegova pitanja.
"Najoštrije osuđujem fizičko nasilje odlazećeg gradonačelnika prema grupi građana. Ovakav incident nije iznenađujuć s obzirom na kontinuirano bahato ponašanje koje je postalo zaštitni znak bivšeg gradonačelnika. Zaista je neverovatno da je Beograd vodila osoba koja je više puta pokazala agresivnost i nedostatak poštovanja prema građanima i predstavnicima medija", napisao je Veselinović u izjavi.
Pokret slobodnih građana (PSG) je saopštio da je Šapić "napadom na ekološke aktiviste koji brane Savski nasip na Novom Beogradu, potvrdio ono što Beograđani odavno znaju: da nije dostojan da obavlja bilo koju javnu funkciju, a najmanje gradonačelnika glavnog grada".
 
Pokret "Kreni-promeni" je u saopštenju ukazao da Beogradu treba gradonačelnik koji "rešava probleme, a ne koji razbija telefone građanima".
 
Šapić je izjavio da će danas ili sutra biti uklonjen "poslednji nelegalan splav" sa Savskog šetališta i da ih je uklonjeno više od 70 i najavio da će ubuduće radno vreme splavova biti do ponoći da bi imali mir građani koji žive u blizini.
  • Milan NS

    10.05.2024 08:15
    Šapić
    radikalno krilo SNS... ako to uopšte može da se kaže
  • Zebra

    10.05.2024 07:36
    Njega treba da osudi zvanični sud ili psihijatrija…
  • zgađen

    10.05.2024 07:06
    Ratoborna i primitivna
    @ milicica
    Te vaše fazone iz džungle zadržite za sebe. Previše primitivaca ima u tigru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija