U podne će se oglasiti zvona na crkvama u Srbiji: "Za spasenje srpske države i naroda"

Zvona na pravoslavnim hramovima u Srbiji zvoniće danas u podne, po blagoslovu patrijarha SPC Porfirija, "za spasenje srpske države i naroda".
U podne će se oglasiti zvona na crkvama u Srbiji: "Za spasenje srpske države i naroda"
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju SPC, zvona će zvoniti pozivajući "verni svetosavski narod na molitvu, smirenost, međusobnu solidarnost i nepokolebljivost u činjenju dobra, uprkos potpuno lažnim i nepravednim optužbama kojima je izložen u organizaciji Ujedinjenih nacija".
Patrijarh Porfirije poziva vernike na molitvu za pravdu i mir.
"Njegova Svetost pozvao je pravoslavne vernike da se ujedini u molitvi za pravdu i mir svim narodima, posebno onim sa kojima vekovima delimo zajedničku istoriju sa biblijskom verom u srcu i na usnama - Živ je Gospod naš. Živa će biti i duša naša. Hristos Vaskrse", navodi se u saopštenju.
 
U Generalnoj skupštini UN u Njujorku danas će se glasati o usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici.
  • Vojvodina

    26.05.2024 18:40
    Da ne poveruješ...
    SPC, SNS, Vučić, Porfirije, Dodik i ini se mole za spas srpskog naroda?! Ljudi, nije rat, nepogoda, već je došlo vreme da pogledamo istini u oči, da shvatimo da su neki loši, zli Srbi činili rđave stvari, koje za dobrobit celokupnog čovečanstva moraju biti podvučene, zapisane kao ZLO, GENOCID. Nisu samo Srbi stradali, već i Hrvati, Bošnjaci, Albanci i dr. Zašto je toliko teško biti čovek, prihvatiti to? Nismo bogovi, posebni, nebeski narod, već obični smrtnici. Dosta više istih likova, vreme je da dođu neki normalni, kulturni ljudi. Dosta je, u mulju se valjamo, živimo, delamo, mislimo. Dosta je!!!
  • Novisadka

    23.05.2024 15:39
    Predsednik
    je bio na molitvi pre odlaska u UN, molio se i patrijarh zajedno sa njim i Miletom Dodikom...zvona zvone, narod se moli za spas Srbije...
    Pitam se: AKO se rezolucija o genocidu usvoji, da li će to značiti da Bog ne voli predsednika, patrijarha, Mileta i Srbadiju?
  • Iznenadan

    23.05.2024 14:55
    E to je baš od pomoći...
    Religije su smišljene da šire podele i mržnju među ljudima, a vi ste PR-ovi jedne od njih. Koliko god se trudili da se u svojim igrokazima prikažete kao silni mirotvorci, vi samim svojim sektašenjem podstičete mržnju prema svemu što ne zastupa iste vaše poglede (čitaj: budalaštine). Odavno mi je postalo jasno da je religioznost dijagnoza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija