Vučić: Ceo Zapad pripremio "savršenu oluju" protiv Srbije, potcenili su nas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se naša zemlja, povodom donošenja rezolucije o Srebrenici, suočila sa "savršenom olujom".
Tu oluju, kako je naveo predsednik, protiv Srbije pripremio je kolektivni Zapad, ali da rezolucija nije doneta jedinstveno, kako su očekivali, "jer su potcenili našu zemlju".
 
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je po povratku iz Njujorka gde je izglasana rezolucija o Srebrenici da su u gotovo nemogućim uslovima uspela da urade najviše moguće za našu zemlju. 
"Suočili smo se sa predlogom koji je Nemačka najjače gurala protiv interesa Srbije, a protiv je bio i ceo kolektivni Zapad", rekao je Vučić.
 
Vučić je rekao da "nije siguran da kod nas postoji jasna vizura onog šta se dogodilo u Njujorku".
Napomenuo je da smo se suočili sa predlogom Nemačke koje je najsnažnije gurala Anabela Berbok. 
 
"Mi smo se suočili sa najtežom temom. Protiv nas je to bila kao savršena oluja, jer protiv nas je bio kompletan kolektivni Zapad, dakle EU, plus ovi što nisu EU a kao da jesu, ali su još jači zaštitnici prekookeanskih interesa - Švajcarska, Norveška, San Marino, Andora, Lihtenštajn i svi ostali", rekao je Vučić gostujući na TV Prva.
 
Dodao je da su tu protiv Srbije bili i Amerika, Kanada, kao i Australija i Novi Zeland.
 
Prema njegovim rečima, računali su da mi možemo do 8 glasova protiv i do 40 uzdržanih glasova. Međutim, kako je rekao mi smo se tome posvetili.
 
"Maštali smo da u zbiru imamo više. Stvarni odnas glasanja o rezoluciji o Srebrenici je 84 prema 'za' i 107 država koje nisu glasale za rezoluciju. Od 191 države koje su imale pravo glasa, 107 nije glasalo 'za'", istakao je Vučić.
 
Napomenuo je da je 43,5 odsto onih koji su glasali za rezoluciju.
 
"To su sve trikovi - zašto nisu išli na Savet bezbednosti. Tema je takva da niko neće da ide protiv", naveo je Vučić.
Zahvalio se Orbanu kao i šeiku Bin Zajedu i ogromnom broju zemalja koji nisu glasali za rezoluciju o Srebrenici.
 
Vučić je istakao da pet milijardi i 250 miliona ljudi u svetu nije glasalo za rezoluciju.
 
"Jedna moćna Indija je bila uzdržana, tih 107 zemalja je ovo razumelo kao nešto što je ispolitizovano, urađeno protiv jedne male slobodarske zemlje", rekao je Vučić.
  • pera

    28.05.2024 13:51
    precenili ili potcenili ?
  • Voja

    27.05.2024 08:59
    Rezolucija
    Nabrojao je tu on silu zemalja, onih najmoćnijih, u Evropi i svetu.Onda se uhvati male Mađarske kao pijan plota.Treba opravdati jednu lošu politiku koja traje godinama.
  • Zare

    25.05.2024 19:02
    U Srbiji se stalno raspravlja o posledicama dok se uzrok zataskava. Banjska, Putin, izbor ministara, Dodik su samo neki elementi koji su iskrojili danasnju sliku Srbije a kako ce dalje biti, ko zna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija