Dodik: Rezolucija o Srebrenici sahranila BiH, ona više ne postoji

Histerija i antiustavno delovanje Bošnjaka zakucalo je poslednji ekser u kovčeg Bosne i Hercegovine (BiH), koja više ne postoji, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Dodik: Rezolucija o Srebrenici sahranila BiH, ona više ne postoji
Foto: 021.rs
On je konstatovao da "antisrpska rezolucija o Srebrenici nema nikakve veze ni sa pravdom, ni sa zdravim razumom".
 
"Jedino što su uspeli to je da ponize sve nesrećne žrtve, a najviše bošnjačke, i da sahrane BiH, jer je ovo početak kraja", rekao je Dodik u intervjuu za Srnu, koji prenosi RTRS.
Dodik je naglasio da Rezolucija o Srebrenici neće ništa promeniti, jer "genocida u Srebrenici nije bilo i prema tome ne postoje ni negatori nečega što nije bilo".
 
"Republika Srpska ništa ne poriče, već odbacuje laži i neistine koje nam godinama podvaljuju i na kojoj su muslimani izgradili svoj identitet", poručio je Dodik.
Prema njegovim rečima, više od pet milijardi svetske populacije odbilo je da učestvuje u politizaciji ove teme i odlučilo je da ostane izvan te lažne priče.
 
"To sve govori o Generalnoj skupštini, ali i o muslimanima koji slave to što 109 zemalja od ukupno 192 nije glasalo za njihov predlog", rekao je Dodik.
 
To što su politički predstavnici muslimana, zajedno sa Nemcima i Amerikancima, planirali da razgrađuju Dejton neće se nikada ostvariti, smatra Dodik, koji predlaže miran razlaz kako bi svi bili srećni.
Upitan da prokomentariše saopštenje ambasade Sjedinjenih Američkih Država da secesija ili razdruživanje Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost, niti kraj BiH, nego kraj RS, Dodik je rekao da je legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će RS podneti u BiH i  neće je sprečiti "američka ozlojeđenost i bes".
 
"Sasvim je legitimno da RS predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i videli bilo šta što dolazi iz RS, mislili bi da se radi o secesiji", rekao je Dodik.
  • Ha ha

    25.05.2024 09:13
    Ha ha
    Mozda nepostoji u tvojoj glavi i retorici,ali moraš opet ići na sudjenje,time i priznaješ da postoji! Sto ti sin radi u Sarajevu i poštuje sve zakone? Ovo lupeta covek koji je došao na Američkom Tenku i sam priznao Genocid! Bezi Mile dok jos mozes kod Putina gde su ti i pokradene Milijarde jer,ostaneš li ostaces bez ičega i jos zatvor,sto bi bilo najpoštenije i pred Bogom i narodom!
  • Професор

    25.05.2024 00:28
    Мала исправка председника. Она није престала да постоји већ реално никада није ни постојала.
  • Sremac

    24.05.2024 23:30
    Pošto je prekršen Dejton u UN od strane BIH što pre treba RS da se otcepi jer ima pravo. A Amerika je nemoćna to da spreči ako RS traži vojnu podršku od Rusije u tu svrhu kao što je to uradila Sirija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.