Počelo suđenje rođacima optuženom za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju

Suđenje ujaku i bratu od ujaka optuženom za masovno ubistvo 4. maja u Duboni i Malom Orašju počelo je u Višem sudu u Kragujevcu.
Počelo suđenje rođacima optuženom za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju
Foto: 021.rs
Kako je rečeno Beti u ovom sudu, 50-godišnji G.G. i 20-godišnji B.G. iz Vinjišta kod Kragujevca terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, u saizvršlilaštvu.
 
Za to krivično delo je predviđena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.
U Višem sudu u Kragujevcu je održan glavni pretres i izvedeni su svi predloženi dokazi.
 
Portparolka Višeg suda Ivana Račić Obradović je rekla Beti da je novi pretres zakazan za petak, 31. maj, kada će biti iznete završne reči odbrane i tužioca.
Ona je je dodala da će potom sudija objaviti termin za izricanje presude.
 
Prilikom hapšenja optuženog za ubistva, u selu Vinjište kod Kragujevca, u domaćinstvu njegovog ujaka i brata od ujaka, policija je pronašla veću količinu sakrivenog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, a zbog mesne nadležnosti, njima se sudi u Višem sudu u Kragujevcu.

  • Џуза

    27.05.2024 23:49
    Сада да видимо колико ће Жељко Митровић добити за поседовање минско експлозивних средстава и стрелу Рамбовку

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.