Braća Panić iznela odbranu: Negirali da su posredovali u prostituciji i trgovini ljudima

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da su na saslušanju Uroš P. (25) i Miloš P. (23), koji se terete za trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji, negirali navode i izneli odbranu.
Braća Panić iznela odbranu: Negirali da su posredovali u prostituciji i trgovini ljudima
Foto: 021.rs
Oni su, posle višemesečnog skrivanja, uhapšeni 24. maja po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla", posle čega je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo rešenje kojim su ostavljena na snazi rešenja Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 23. februara, kojima im je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, kao i da ne bi u kratkom kratkom periodu ponovili krivična dela.
 
Za krivično delo trgovina ljudima zaprećena je kazna zatvora od tri do 12 godina, a za krivično delo posredovanje u prostituciji kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.
U saopštenju se podseća da je Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzelo 29. februara od Trećeg osnovnog javnog tužilaštva predmet i donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv U. P. i M. P, I. Z, V. S, S. L. i D. L.
 
Do pokretanja istrage protiv navedenih osumnjičenih za krivično delo trgovina ljudima, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, došlo je pošto je 14. februara ove godine, po nalogu VJT u Beogradu, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima tužilaštvu dostavio izveštaj sa podacima koji ukazuju na sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema jednoj oštećenoj.
Ta oštećena je dobila status posebno osetljivog svedoka i u Višem javnom tužilaštvu je ispitana 26. marta, navodi VJT.
 
Po nalogu ovog tužilaštva, 2. marta je uhapšen V. S. kojem je nakon saslušanja, na predlog ovog tužilaštva, Viši sud u Beogradu odredio pritvor.
 
I. Z. je takođe u pritvoru, D. L. je u kućnom pritvoru, dok se S. L. brani sa slobode.
 
Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od neutvrđenog dana do 16. oktobra 2023. godine, po prethodnom dogovoru, dovođenjem u zabludu oštećenu vrbovali u cilju prostituisanja i seksualne eksploatacije.
 
Osumnjičeni su u tom cilju oglasili na internet stranici "Seksi-adresar", kao i u "Halo oglasima", brojeve telefona i ponudu da zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu, navodi VJT.
 
Na taj način oglasi su postali dostupni neodređenom broju lica, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, bila je zadužena S. L.
 
Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili osumnjičeni, pri čemu im je oštećena predavala 50 odsto zarade, dok je drugi deo zadržavala za sebe.
 
Sumnja se da je V. S. preko javnog profila na društvenoj mreži Instragram nudio posao u cilju zapošaljavanja novih "maserki", nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok. 
  • B

    29.05.2024 09:10
    B
    Nanogice cim prodju izbori nejce AV svoje kumcice ostaviti na robiji! Za mesec dana nikom nista! Ovo je AV Srbija
  • Eon

    29.05.2024 07:04
    Nevinašca
    Hoće li đuka da ih brani?
  • Rile

    29.05.2024 06:24
    Ma proći će na poligrafu sigurno!Navališe na mladićee..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.