U Kuršumliji žele stari naziv - Bele Crkve

Opština Kuršumlija počela je prikupljane potpisa da se tom gradu vrati staro ime - Bele Crkve.

Opština Kuršumlija počela je prikupljane potpisa da se tom gradu vrati staro ime - Bele Crkve.

Članovi turističke organizacije u Kuršumliji sa ovom inicijativom otpočeli su nakon što je patrijarh srpski Irinej prilikom nedavne posete izjavio da mu je velika želja da se Kuršumliji vrati staro ime.

"Mi podržavamo inicijativu patrijarha Irineja a predlog će biti prosleđen i skupštini koja će raspravljati na tu temu i odlučiti da li će usvojiti inicijativu", rekao je predsednik turističke organizacije Ivan Kovačević.

U anketi na zvaničnoj veb stranici opštine na pitanje da li su za vraćanje starog imena Kuršumliji, 38,5 odsto građana reklo je da nije, a 33,1 odsto se sa tim saglasilo.

U lokalnoj samoupravi kažu da je inicijativa za promenu imena grada legitimna, te da o tome treba obaviti široku raspravu kada predlog bude stigao u skupštinu.

  • shatranin

    12.11.2012 00:29
    kursumlijska banja
    spasite banju koja je propala do te mere da ce trebati stotine hiljada evra da se ulozi u kakav takav izgled...voda 67c odlazi u nepovrat a mogla bi da greje ceo toplicki kraj...
    mi smo glup narod i glupa bulumenta koja nas vodi vec 22 godine, zato i nemamo nista kad rasipamo i ono sto nam je bog poklonio...
  • Slusalac

    22.08.2012 16:52
    Umesto sto menjate ime poktenite privredu,dajte ljudima posao.
    Kao prvo iskoristite resurs koji vam je sam Bog dao, geotermalnu vodu. Obnovite banju koju ste godinama upropastavali i zapostavljali. Dajte je bez nadoknade ad"PLANINKI" koja uspesno vodi Prolom banju i Lukovsku.
    Ako nisu zainteresovani ponudite je zainteresovanim domacim i stranim hotelijerima pa makar i za 1 dinar uz odredjene uslove,jer to bi pokrenulo ceo grad.
    Ovako,ima ona izreka: "Bezposlen pop i jarice krsti"
  • Zoran021

    22.08.2012 16:18
    Bela Crkva
    Vratite onda Beloj Crkvi u Banatu stari nemački naziv. Weiss Kirchen!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija