Lekar priznao da je primio kovertu, ali nije znao šta je u njoj?

Istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić odredio je pritvor do 30 dana lekaru Željku K. zbog sumnje da je počinio krivično delo primanja mita.
Istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić odredio je pritvor do 30 dana lekaru Željku K. zbog sumnje da je počinio krivično delo primanja mita.

Prema Alimpićevim rečima, Željko K. se tereti da je zahtevao i primio 320 evra od pacijenta, za medicinsko sredstvo koje nije ni koristio tokom operacije, niti je bilo neophodno za tu vrstu medicinskog zahvata.

Prema nezvaničnima saznanjima, pritvoreni lekar tokom saslušanja nije poricao da je od pacijenta primio koverat, ali je tvrdio da nije znao šta je u njemu.

Sudija Alipmić dodaje da će u nastavku istrage svoje viđenje ovog slučaja dati operisani pacijent iz Zrenjanina i njegova supruga, ali i kolege Željka K. sa neurohirurgije Kliničkog centra koje navodno imaju saznanja o ovom slučaju.

  • sky knight

    02.11.2012 18:49
    Jedan komentar mi je posebno privukao pažnju.
    Dr NS: "...ovaj narod zasluzuje najgore i najpokvarenije lekare..."
    Gospodine dr, ovim ste samo pokazali koliko su lekari sujetni i arogantni. Ne postoji narod zbog vas (da biste vi imali koga da lečite), nego vi postojite zbog naroda (da bi taj narod neko lečio). Kada to budete shvatili valjda se nećete više prodavati (ni za 320 €). Ako vama lekarima ovaj narod ne valja i ako smatrate da zaslužujete bolji, vi onda promenite narod.
    Ne znam koje ste godište, ali Željka K. (a možda i tebe) su iškolovali moji roditelji i roditelji većine ljudi koji su ovde ostavili komentar. Za vreme tog komunizma moji mama i tata su radili i plaćali poreze i doprinose od kojih je Željko K. imao besplatne studije medicine, besplatan studentski dom, menzu... (koliko koštaju studije medicine na zapadu?!). I sad taj isti Željko K. ima obraza da mi traži 320 € za lečenje mog oca ili moje majke?!
    A šta je sa roditeljima čije dete treba da operiše, a koji nemaju 320 € jer rade za minimalac? Samo nemoj da mi neko napiše da u takvim slučajevima nije tražio novac.
    Ja kriminalca mogu i da cenim. Momak je odabrao svoj put i to je što je, bavi se time. Ali kad se neko krije iza policijske značke, sudijske funkcije, profesorske titule, belog mantila... i radi ovo što je radio Željko K., e to je dno dna. To su licemeri, to je šljam i talog svakog društva.
  • 31.10.2012 06:29
    Korupcija nema opravdanje i sve je to lepo, ali u nekoj normalnoj zemlji. Znate, korupcija ne nastaje bas sama od sebe.

    Inace plata lekara specijaliste u KCV i Sr. Kamenici jeste 50.000-100.000 dinara, sa sve dezurstvima. Pa sad ako mislite da je to OK, kad recimo salterski radnik u Posti ima 45.000, nek vam bude.

    Jedino sto je sigurno, jeste da je trenutno u Srbiji zanimanje lekara najnezahvalniji poziv, bar sto se tice onih sa visokom strucnom spremom, i ja se licno tim pozivom ne bih mogao baviti pod ovakvim okolnostima.
  • Beowulf

    30.10.2012 20:39
    HA HA HA...
    Siroma' mislio da su bombonice. :) Treba mu dodati još koju godinu na presudu, zbog vređanja intelekta nacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.