Košarkaši odali počast Nenadu Grozdaniću

Na Spensu je održana komemorativna sednica povodom smrti košarkaša "Novog Sada", Nenada Grozdanića, koji je preminuo pretprošle noći od posledica povreda u saobraćajnoj nesreći 6. marta posle utakmice u Kruševcu.    

Na Spensu je održana komemorativna sednica povodom smrti košarkaša "Novog Sada", Nenada Grozdanića, koji je preminuo pretprošle noći od posledica povreda u saobraćajnoj nesreći 6. marta posle utakmice u Kruševcu.

Od 19-godišnjeg igrača, u ime Košarkaškog kluba "Novi Sad", oprostili su se direktor Aleksandar Grmuša i kapiten Goran Pobrić, a u ime Košarkaškog saveza Vojvodine predsednik Upravnog odbora Lazar Pantelić.

Nenad Grozdanić je sahranjen danas popodne u Sremskoj Mitrovici.

"Nemamo reči da izrazimo žalost i tugu jer smo izgubili najvažniju utakmicu u kojoj se naš Nenad 37 dana borio za život", kaže se u saopštenju kluba.

Prema rečima lekara, Grozdanić je od trenutka nesreće bio životno ugrožen, sa teškim povredama glave i priključen na aparat za disanje. Trener kluba, Nemanja Danilović (39), koji je takođe teško povređen u toj saobraćajnoj nesreći kod Lapova, nalazi se na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine.

Velika brzina moguć uzrok nesreće

Danilović i Grozdanić su teško povređeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između 6. i 7. marta na putu Beograd - Niš, kod Lapova. Oni su zadobili teške povrede glave, moždanog tkiva i pluća. Udes se dogodio kada je kombi u kome su se nalazili košarkaši iz Novog Sada udario u teretno vozilo koje se kretalo u istom smeru. U udesu je lakše povrede zadobilo još šest košarkaša koji su posle ukazane pomoći u kragujevačkom Kliničkom centru pušteni na kućno lečenje.

Košarkaši su se vraćali sa prvenstvenog meča u Kragujevcu, a policija je tada saopštila da je kombi, najverovatnije zbog neprilagođene brzine, naleteo na teretno vozilo u istom smeru.

Saučešće ministarke sporta

Ministarka sporta Snežana Samardžić Marković uputila je telegrame saučešća porodici Grozdanić, Košarkaškom savezu Srbije i košarkaškom klubu Novi Sad.

"Ovakav tragičan kraj jednog mladog života i sportske karijere sve nas je duboko potresao. Do poslednjeg sekunda nadali smo se da će se Nenad oporaviti. Svi zaposleni u Ministarstvu omladine i sporta saosećaju sa bolom Nenadove porodice i klupskih drugova. U ime Ministarstva omladine i sporta i u moje ime, primite izraze najdubljeg saučešća", navela je Samardžić Marković.

  • nina

    14.04.2010 15:26
    primite moje saucesce
    primite moje najiskrenije saucesce,stvarno zalosno....mlad zivot se zavrsio:'(
  • Natasa

    14.04.2010 10:50
    :-(
    iskreno saucesce porodici, prijateljima...
  • Dukelander

    14.04.2010 06:33
    :(
    Jako tužno. Saučešće porodici i prijateljima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija