Optužnica za napad na Strahinju Miloševića

Protiv četvorice radnika obezbeđenja kluba "Studio" okrivljenih za napad na košarkaša Partizana Strahinju Miloševića Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu.

Protiv četvorice radnika obezbeđenja kluba "Studio" okrivljenih za napad na košarkaša Partizana Strahinju Miloševića Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu.

Oni se terete za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Od optuženih je 5. aprila uhapšen samo Bojan Mihajlović, koji je u pritvoru, dok su njegov brat Damir Mihajlović (28) iz Odžaka i Novosađani Mihajlo Smiljanić (27) i Goran Bešić (33) nedostupni državnim organima. Gojko Ćulibrk (27), osumnjičen za pružanje pomoći učiniocu posle krivičnog dela, brani se sa slobode.

Incident u kojem je lakše povređen košarkaš Partizana dogodio se u noći između 3. i 4. aprila ispred kluba "Studio", kada je obezbeđenje, po navodima optužnice, nakon verbalnog sukoba, napalo Miloševića i njegovog oca, kojima je posle toga ukazana pomoć u Urgentnom centru.

Bojan Mihajlović je u istrazi delimično priznao delo za koje se tereti, navodeći da je Milošević hteo da uđe u klub i da uvede pripite prijatelje, a jedan od njih je spustio pantalone i donji veš, što ga je revoltiralo. Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenad Čanak, koji je svedočio u ovom slučaju, u svom iskazu je potvrdio da je u klubu "Studio" organizovao proslavu "Partizana" nad "Makabijem".

Advokati okrivljenih ranije su izjavili da je nejasno kako je događaj okvalifikovan ovim delom s obzirom na to da se desio dva dana posle utakmice, a u samom lokalu i oko njega nema sportskih terena.

  • 06.06.2010 18:56
    Ne podržavam ni to ali osuđujem one koji sebe nazivaju "obezbeđenje" a ustavri su izvor svih problema. Koje je to obezbeđenje koje van prostora koji obezbeđuje mlati ljude zato što mu se nije dopao gest pijanog magarca ??? E za to se odgovara ... i očekujem oštru kaznu.
  • egzibicionista

    06.06.2010 13:20
    nasilje na priredbi
    A vađenje spolovila je društveno prihvatljivo ponašanje .

    Možeš misliti .

    Očekujem da zađštitari budu strožije kažnjeni od onog ubice za volanom koji se šeta slobodno po Novom Sadu .

    Važno je biti dobar sa određenim ljudima i sve će ti biti dozvoljeno .
  • da vi ste moroni

    06.06.2010 06:32
    Svako mo misli da se brazilskom điu đicom i nervozom u pesnicama rešava problem je MORON.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.