Majka ubijenog mladića štrajkuje glađu u Čačku

Majka ubijenog Dalibora Vasovića iz Čačka, Rumenka Vasović danas je ispred Osnovnog suda ponovo počela štrajk glađu, treći put u poslednje dve godine, zahtevajući da joj se isplati oko 1,5 miliona dinara na ime odštete za ubistvo sina.
Majka ubijenog Dalibora Vasovića iz Čačka, Rumenka Vasović danas je ispred Osnovnog suda ponovo počela štrajk glađu, treći put u poslednje dve godine, zahtevajući da joj se isplati oko 1,5 miliona dinara na ime odštete za ubistvo sina.

Dalibora (18) je 8. januara 2001. godine na gradskom trgu u Čačku Dragan Krdžić udario bejzbol palicom zbog čega je 13 dana kasnije preminuo u bolnici. Sud je osudio Krdžića na četiri godine zatvora i nematerijalnu štetu od 1,5 milion dinara. Kaznu je izdržao, ali nije platio dug.

Rumenka Vasović (55) je izjavila da ni godinu dana od kako su poslednji put štrajkovali glađu, ona i njen pokojni suprug Tomislav, ništa nije učinjeno da se njenoj porodici isplati novčana nadoknada ili reši njihov status socijalnih slučajeva u Čačku.

Rumenka i Tomislav štrajkovali su glađu ispred Osnovnog suda u Čačku u novembru 2012. godine i u januaru 2013. godine, a štrajk su prekidali nakon obećanja nadležnih da će njihovi zahtevi biti ispunjeni. U januaru 2013. Tomislav Vasović se ubio.

Rumenka Vasović je rekla da je sama nastavila štrajk glađu zbog nepravde u kojoj živi, zajedno sa drugim sinom, snahom i troje unuka. Oni svi žive u iznajmljenom stanu u Čačku i od troje odraslih u toj šestočlanoj porodici, niko nije zaposlen.

"Nemam šta da izgubim. Izgubila sam sina i muža, tragedije i siromaštvo su me oslobodili sramote i straha. Štrajkovaću do smrti", rekla je Rumenka Vasović.

Ona kaže da će svakog dana štrajkovati ispred Osnovnog suda u Čačku od 8 do 18 časova, kako joj je odobreno u policiji.

U Osnovnom sudu u Čačku rekli su da se Krdžić nalazi na nepoznatoj adresi i da ne poseduje imovinu i da sud nije u mogućnosti da mu naplati odštetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija