"Simpo" poklonio fabriku SPC

Fabrika "Simpo" poklonila je danas Eparhiji raško - prizrenskoj Srpske pravoslavne crkve (SPC) fabriku nameštaja u Zubinom potoku.

Fabrika "Simpo" poklonila je danas Eparhiji raško - prizrenskoj Srpske pravoslavne crkve (SPC) fabriku nameštaja u Zubinom potoku.

Ugovor, po kome fabrika sa pratećim objektima i zalihama gotove robe i repromaterijala vrednog više od 100 miliona dinara postaje vlasništvo eparhije, u Kancelariji za Kosovo i Metohiju (KiM) potpisali su predsednik "Simpa" Dragomir Tomići i episkop raško - prizrenski Teodosije.

Zaključenju ugovora, koji je inicirala Kancelarija, prisustvovao je ministar bez portfelja u tehničkoj vladi zadužen za KiM, Aleksandar Vulin, koji je istakao da je ovo još jedan dokaz o ekonomskoj pomoći Srbima u pokrajini. On je naveo da je fabrika u Zubinom potoku izgrađena sredstvima njenih radnika i da su time "oni dokazali da privreda ne mora uvek da se posmatra samo kroz profit nego i kroz državnu politiku i podršku Srbima koji žive na KIM".

Dragomir Tomić je naveo da je "Simpo procenio da sa SPC može da sačuva postojeća i omogući otvaranje novih radnih mesta".

  • amoniman

    26.04.2014 12:04
    Bože me sačuvaj, pa u ovoj državi nema dve zdrave..
  • novosadjan

    26.04.2014 09:21
    poklanja tudje a ne svoje i to drugoj drzavi
  • 25.04.2014 19:29
    Је ли ико од претходних коментатора уопште прочитао текст?

    Поклањају фабрику У ЗУБИНОМ ПОТОКУ, НА КиМ! Да би остала сачувана од Албанаца и да би Срби и даље у њој радили! Шта вам овде није јасно?

    Са осталим што сте навели о недодирљивим бизнисменима у мантијама, са бесним џиповима затамњених стакала, који су се заветовали да живе угађајући СЕБИ, а не Богу, се апсолутно слажем. Други пут прочитајте нешто ПРЕ него кренете да пљујете, јер испадате већи лицемери од оних које прозивате.

    Извињавам се мањем броју свештених лица који поштено обављају свој посао и који још увек заслужују народно поверење, за разлику од већине владика који им директно дају супротан пример.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.