Advokati u štrajku do petka

Advokati u Srbiji danas stupaju u trodnevni štrajk zbog odluke Ministarstva finansija o povećanju poreza.
Advokati u Srbiji danas stupaju u trodnevni štrajk zbog odluke Ministarstva finansija o povećanju poreza.

To znaći da se neće održavati suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca.

Odluci o potpunoj obustavi rada svih advokata u zemlji, prethodio je petodnevni štrajk advokata u Beogradu koji je počeo 18. juna. "Mi smo u štrajku i zovemo na razgovor one koji su nadležni, ali nema nema nikakog odjeka u državnim organima, ne znam koji je razlog za to, vrlo čudnovato", rekao je predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić.

On je naveo da je odlukom Ministarstva finansija, advokatima koji plaćaju paušalni porez, ta obaveza povećana od 100 do 300 odsto. "Mi se ne čudimo što postoji ta razlika, jer se uzimaju različiti kriterijumi u obzir, ali je skok u odnosu na prošlogodišnji nenormalan, egzistencija prosečnog advokata je dovedena u pitanje", istakao je Šoškić.

On je kazao da su nadležnima ponudili da se zadrži nivo paušalnih poreza na prošlogodišnjem nivou, i da se za ovu godinu pronađe rešenje koje će, kako je istako, zadovoljiti i advokate i državu. Šoškić je naveo da je Skupština Advokatske komore Srbije, ukoliko se do kraja nedelje ne postigne rešenje, donela odluku da od 1. septembra započnu potpunu obustavu rada.

U Ministarstvu finansija ranije su demantovali navode advokata i istakli da je porez povećan za 46 odsto.

  • Advokat

    25.06.2014 08:53
    @Alo,Alo
    A kolika je bila vrednost spora?
  • lopovi

    25.06.2014 07:01
    To
    su ljudi bez duše. uzeli bi crno ispod noktiju najvećoj sirotinji. DA LI MI UOPŠTE ZNAMO KOLIKO ONI ZARAĐUJU sve je bez kontrole. Izbegli su kase sad im je i porez veliki a klepaju po ušima da te glava zaboli.UVESTI IM KASE I DA OBAVEZNO DAVAJU FISKALNI RAČUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 25.06.2014 06:41
    Imaju izbor
    Žalosno je što su se oni toga sada setili, a dužnost im je da prate zakone i uredbe!! Zašto se nisu pobunili kad je doneta ispravka? Bili su zaštićeni tolike godine naspram ostalih profesionalnih delatnosti! Umesto da se srame tog perioda, oni štrajkuju! Pa gospodo advokati, imate izbor, ima toliko knjigovodja koji će vam voditi knjige i još vas edukovati vašoj struci za 30-50 evra mesečno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.