Počinje prodaja uglja, ali po prioritetima

Danas će početi prodaja uglja za široku potrošnju, koja će se odvijati po prioritetima, najavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Danas će početi prodaja uglja za široku potrošnju, koja će se odvijati po prioritetima, najavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je rekao da će ugalj iz domaće proizvodnje prvo početi da se prodaje toplanama, zdravstvenim ustanovama i školama. Prioritet će, kako je naveo, biti i snabdevanje ugljem udruženja penzionera i invalida, zatim namenske industrije, kao i proizvodnih organizacija od javnog značaja.

Prodaja je bila obustavljena zbog potrebe da se prioritetno snabdevaju termoelektrane, jer su kopovi bili poplavljeni.

Antić i direktor EPS-a Aleksandar Obradović izjavili su da su zadovoljni dinamikom ispumpavanja vode sa kopa Tamnava Zapadno polje u Kolubari i najavili da se već u zimskim mesecima može očekivati početak proizvodnje uglja sa tog kopa.

  • Sale NS

    04.10.2014 13:08
    Svi smo jednaki ...
    ... samo su neki jednakiji !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija