FOTO: "Utisak nedelje" pred 500 ljudi ispred B92

Više stotina građana večeras je podržalo Olju Bećković koja je "Utisak nedelje" vodila na otvorenom, ispred televizije B92.

Više stotina građana večeras je podržalo Olju Bećković koja je svoju emisiju "Utisak nedelje" vodila na otvorenom, ispred televizije B92.

Voditeljka je razgovarala sa okupljenim predstavnicima medija i mnogobrojnim građanima. "Ovoga nikad nije bilo, čak ni devedesetih godina. Hvala vam svima što ste došli, ali moj utisak je da smo mi ovde uzalud", rekla je ona.

"Utisku" je prisustvovalo mnogo javnih ličnosti, poput Borke Pavićević, Sonje Biserko, bio je Boško Jakšić, Stevan Pavićević, Sergej Trifunović i drugi, ali i brojni opozicioni političari: Zoran Živković, Bojan Pajtić, Borko Stefanović, Marko Đurišić...

Olja Bećković je izrazila nadu da će vlasnici televizije B92 poštovati važeći ugovor i istakla da su stvari otišle u veoma lošem pravcu.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović izjavio je da su stvari, što se tiče "Utiska nedelje", već završene i da ovaj protest više ima simbolički značaj. "Mi želimo ovim i budućim okupljanjima da napravimo pritisak na sve one koji misle da je stezanje obruča u javnom mnjenju put ka Evropi", rekao je Obradović i dodao da se u izveštaju Evropske komisije vidi da još treba raditi na slobodi medija.

Učesnici protesta su nosili transparente "Mogu da budu opasni" i "Nije ti Srbija Severna Koreja".

Vučić: Ćutao sam 25 dana o "Utisku nedelje"

"Televiziju B92 je kupio čovek iz Evropske unije, pa njega pitajte da li mu se neka emisija sviđa ili ne", izjavio je večeras predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, povodom prestanka emitovanja "Utiska nedelje" na ovoj televiziji, napominjući da u to neće da se meša. On je istakao da su medijske slobode "veoma visoko ocenjene" u Izveštaju Evropske komisije, ali je naglasio da u njemu nigde ne piše zamerka zbog ukidanja emisije "Utisak nedelje".

"Ćutao sam 25 dana. Ali, imam kontra pitanje: ko je prodao B92? U čije vreme se to dogodilo? Ko je posredovao, ko je primio novac? Ko je kupio tu televiziju? Neki član iz SNS ili neki čovek iz EU? Šta očekujete, da kažem nekome: vratite tu emisiju na B92", rekao je Vučić.

"Neću da se mešam. Što bi to meni smetalo?", upitao je Vučić, dok je, povodom pitanja šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla Davenporta kada će biti vraćen "Utisak nedelje", uzvratio da bi to trebalo da pita "svoje iz EU". "Često sam gostovao u toj emisiji, zašto bih se toga plašio", rekao je Vučić.

Podsećamo da se odlukom menadžmenta B92, emisija "Utisak nedelje" više ne emituje na nacionalnoj frekvenciji ove televizije. Autorki je predloženo da se dalje emitovanje nastavi na Info kanalu B92. Međutim, za razliku od B92 koja ima nacionalnu frekvenciju, Info kanal ima samo kablovsku pokrivenost, što znatno smanjuje gledanost.

Olja Bećković se poziva na ugovor koji ima potpisan sa TV B92, a koji važi do marta i ne pristaje da potpiše novi, kojim bi njena emisija bila prebačena na kablovski kanal.

  • boki

    13.10.2014 16:17
    boki
    @anti BOT system

    Kanda si ti dr Olje BOT ovde.
    Još ako mi kažeš da je odgojena, fina i učtiva, odnosno da nisam u prethodnom komentaru bio u pravu to samo može da govori o tebi.
    Ministar ili ministartsvo kulture je trebao da je zabrani odavno, nju, grand, pink, farme, velike bratove i sl., ali ti naravno nemaš ništa protiv.

    ps. zamisli da ti dete pokupi njene "fazone" u komunikaciji.
  • NS

    13.10.2014 11:23
    dr Olja
    evo sam se živa pojela što ni kad slučajno vrtim kanale u vreme emitovanja Utiska nedelje neću više videti tu koja napada sagovornike i stalno tera vodu na jednu vodenicu partije koja je podržava. Došli su da je podrže familija, uvlakači i drugari, a i u našem gradu će večiti dokoni šetači-preletači, što bi rekao naš Balašević. Ima toliko lepih žena, pametnih, obrazovanih, i manje iskompleksiranih, treba njima dati šansu, a ne nepismenim ružnjačama, koje leče komplekse daveći auditorijum. Dobro kaže Milomir Marić, za voditelje-ke treba birati mila, simpatična lica. Ovde je taticin lobi očigledan, šta ćemo-i najuspešniji roditelji jedu g..za svoju decu, pa i Matija
  • Treba

    13.10.2014 10:47
    mi
    Građani da skupimo novac, stvorimo televiziju I na svakih "2 minuta" vesti udaramo po vladajućoj većini, novom javnom servisu "PINK",
    I po ovoj lokalnoj gamadi koja je ispuzala iz ne znam ni ja kakvih rupa.

    Treba nam "nova, "stara" B92 ili studio B.

    Jedini servis za istinu što danas imamo je 021!

    Vučić neće da se meša, ali zato voli da se meša u krivične prijave, tužbe I presude......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.