Sindikat policije: Težak propust bezbednosnih službi

Sindikat srpske policije ocenio je da je incident na utakmici "težak bezbednosni propust onih službi koji se bave obaveštajnim i kontraobaveštajnim radom".
Sindikat srpske policije ocenio je da je incident na utakmici "težak bezbednosni propust onih službi koji se bave obaveštajnim i kontraobaveštajnim radom". 

"Sramotno je i nezamislivo da bezbednosne i obaveštajne službe Srbije nisu imale nikavu informaciju o planiranim aktivnostima, pripremi i upotrebi bespilotne letelice koja je izazvala eksces na utakmici Srbija - Albanija noseći zastavu Velike Albanije", navodi se u saopštenju sindikata.

Dodaje se da je na bespilotnoj letelici umesto zastave mogao da bude eksploziv ili drugo oružje koje je moglo biti upotrebljeno protiv državnika najvišeg ranga, fudbalera, policajaca ili građana koji su bili na stadionu. Neophodno je da državni organi detaljno ispitaju čitav slučaj i utvrde odgovornost i propust službi i lica koja su bile nadležna da incidente spreče, ocenio je sindikat.

Vojni analitičar Zoran Dragišić izjavio je da je incident posledica velikog propusta u organizaciji utakmice koja je važila za događaj visokog bezbednosnog rizika. On je ocenio da je pojava letelice na daljinsko upravljanje, nad stadionom u Humskoj, za koju je bila zakačena zastava takozvane Velike Albanije, ozbiljan propust.

"Neshvatljivo je kako su takva letelica i uređaj kojim se upravlja letelicom uneti. Mora se ustanoviti odakle je ona stigla, da li je neko izvan stadiona njome upravljao, koliki je njen domet", naveo je Dragišić. On je kazao da je takve letelice video i na Zvezdinom stadionu, na manjim utakmicama.

"Ali, juče je na utakmici bio predsednik Republike (Tomislav Nikolić). Neko je u tu letelicu mogao da stavi eksploziv, da izvrši atentat na predsednika, da ubije ljude koji su bili u svečanoj loži..", istakao je Dragišić i izrazio nadu da policija ustanovila činjenice u vezi sa unošenjem letelice na stadion. Incident je, kako je ocenio, bio "sračunata provokacija usmerena na to da se prekine utakmica i izazove skandal".

"Nadam se i da će UEFA debelo kazniti Fudbalski savez Albanije zbog ove političke i nacionalističke provokacije kakva je izričito zabranjena pravilima UEFA. Ovo je bila politička provokacija na sportskoj priredbi", kazao je Dragišić. On je dodao i da očekuje da će Fudbalski savez Srbije biti oštro kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice.

  • promena delatnosti

    15.10.2014 20:31
    BIA se bavi Poreskim poslom
    Sta BIA radi? Sramota? ili se mozda BIA orjentisala iskljucivo na kontrolu rada poreske uprave kako bi zatvarali sitne privrednike...
  • Brus Vilis

    15.10.2014 18:16
    Odmah da istaknem da je provokacija Albanaca nesportska, kukavička, jadna, nepotrebna, zla, džiberska.... Da li nam to daje za pravo da uletimo s tribina i lemamo njihove igrače plastičnim stolicama? Da ih tabamo u tunelu? Šta to nije u redu sa Srbima? Mislim, na Balkanu sve države mogu da igraju bilo koji sport bez problema medjusobno, ali sa Srbima uvek bude sranja. Igrale su Bosna i Albanija, pa ništa. I Hrvati su igrali s nima, pa nije bilo problema. Mi smo imali problem i s Bosnom, i s Hrvatskom, a evo i s Albanijom. Mi, faktor stabilnosti i lider koječega u regionu. Mi, čije navijačke pesme za uvertiru imaju slogane "Nož, žica, Srebrenica", a u refrenu se veselimo uz stihove "Ubij, zakolji...". Tu da vodim klinca, da navijamo za Srbiju uz takve ratne pokliče? malo ste se zajebali, gospodo. Nemamo mi istu otadžbinu.
  • master

    15.10.2014 18:01
    mozda i nisu oni,vec ovi
    "On je kazao da je takve letelice video i na Zvezdinom stadionu, na manjim utakmicama."

    Na kakvu pomisao bi to moglo da nas navede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.