Poreska uprava počela da kažnjava advokate

Poreska uprava počela je blokadu računa advokatima koji u poslednjih 40 dana trajanja protesta nisu platili porez državi, saznaje "Danas".

Poreska uprava počela je blokadu računa advokatima koji u poslednjih 40 dana trajanja protesta nisu platili porez državi, saznaje "Danas".

Istovremeno, Dragoljub Đorđević, predsednik Advokatske komore Srbije, kaže da su još pre 20 dana uputili predlog Ministarstvu pravde u kome su izložili način na koji treba rešiti probleme advokature. "Ministar Nikola Selaković nam još nije odgovorio na taj predlog. Dok se to ne desi, nema smisla ulaziti u dalju raspravu", rekao je Đorđević i dodao da poziva ministra da prestane da razgovara sa advokatima putem medija i da prestane da vodi deklarativnu politiku i posveti se suštini.

On je dodao da je "očigledno ovaj užas u pravosuđu bio neophodan da ministar Selaković shvati da je potrebna izmena pojedinih odredbi Zakona o javnim beležnicima i srodnih zakona".

"Svi potezi koje su oni vukli su samo ujedinili advokate. A ako pokušaju da, po ugledu na neke druge primere, formiraju paralelne advokatske komore, poslaće snažnu poruku Evropskoj uniji. Advokatura je zaštićena Ustavom Srbije i svaki pokušaj pravljenja nove komore će naići na osudu svih civilizovanih društava", kazao je Đorđević.

  • Helen

    30.10.2014 00:50
    I treba tako, neka plate porez. Ne mogu oni da budu van finansijksog sistema ove zemlje.
  • @Cinik101 - Odlicno Predlagac

    29.10.2014 23:56
    Preusko si shvatio ono "... na osnovu". A mene mozes za nesto drugo, a ne za ministra. PS Molim da me opet ne shvatis pogresno.
  • Cinik101

    29.10.2014 20:06
    Odlicno Predlagac
    Pa da u taj obracun udje i ono sto su od dede nasledili. Ja bih te odmah za ministra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.