Vulin dodelio novac za NVO Fondu za lečenje dece

Dva miliona evra namenjenih konkursu za nevladine organizacije iz budžeta biće uplaćena Fondu za lečenje retkih bolesti dece.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin  je odlučio da dva miliona evra namenjenih konkursu za nevladine organizacije iz budžeta budu uplaćeni Fondu za lečenje retkih bolesti dece.

"Pare su otišle na bolje mesto, biće više mogućnosti da nekom 'švrćanu' damo šansu za bolji život. Siguran sam da će roditelji dece biti zahvalni Vladi Srbije", rekao je Vulin.

On je izrazio nadu da će to podržati i Ministarstvo finansija. "Ova priča je za mene završena, ali ne i za Državnu revizorsku instituciju. Ona će reći da li je bilo zloupotreba u davanju NVO i na konkursu. Svaki papir mora da se pregleda", rekao je Vulin.

Istakao je da je odlukom o prebacivanju novca za lečenje dece postupio kao čovek, a ne kao ministar. Vulin je naveo da ne bi trebalo brinuti za korisnike socijalnih davanja, jer 93,66 odsto budžeta Ministarstva rada čine socijalna davanja, a budžet je ogroman i jedino socijalna davanja nisu smanjena.

Upitan o mogućoj reakciji EU, Vulin je odgovorio da je on još uvek ministar u Srbiji i da je reč o novcu iz budžeta Srbije, a ne EU.

  • Ivana

    01.12.2014 21:24
    extra
    Humano.Ti mali borci zaslužuju šansu i pomoć države.
  • 01.12.2014 09:21

    Revolucionarno ,nema šta.
    Baš mu lepo stoji ta crna košulja. U skladu sa opredeljenjem. Samo vi pritiskajte. Imate sa čime, a i vremena.
    Dok voda ne dođe do guše.

  • 01.12.2014 00:11
    boban
    da ti bog da zdravlje 200 godine tako se to radi gospodine Vukinu pare se daju za rad ili nedaj boze za ovakve stvari kao sto ste vi dali ane daju se za razne gluposti koja nevladina organizacija pa to su ljudi koji nema sta da rade to bi ja streljao da se pitam teraj te ljude neka nesto rade bolje bi bilo veliki pozdrav to je Nemacka tamo se zna de ide svaki evro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija