Stiže novogodišnji talas poskupljenja

Krajem ove i početkom naredne godine može se očekivati poskupljenje kućne hemije, kozmetike, kafe, voća i povrća.

Krajem ove i početkom naredne godine može se očekivati poskupljenje kućne hemije, kozmetike, kafe, voća i povrća.

Od januara do oktobra 2014. maloprodajne cene u proseku su povećane 2,2 odsto. Najčešće su se menjale cene poljoprivrednih proizvoda.

"Ono što možemo očekivati u 2015. godini je da će s proleća doći do rasta cena i to po osnovu povećanja regulisanih cena, na primer struje, što je dosta verovatno. Sa druge strane imaćemo i efekat rasta cena po osnovu depresijacije kursa", kaže ekonomista Goran Nikolić. Napominje da će nova poljoprivredna sezona verovatno doneti blag rast cena hrane koje znatno utiču na ukupnu inflaciju.

Kako prenosi RTS, uskoro će doći do rasta cena nekih proizvoda.

"Pojedini dobavljači najavljuju korekcije cena pojedinih proizvoda. To su kategorije kućne hemije, kozmetike, kafe, voća i povrća. Mi ćemo u pregovorima sa dobavljačima insistirati na tome da cene ostanu stabilne i da budu na najnižem nivou. Gledaćemo da sve ono što može da pojeftini i pojeftini", navodi Miloš Garić iz trgovačkog lanca "DIS".

Tokom 2014. godine, na akcijskim sniženjima najčešće su bili meso, mesne prerađevine, konditorski proizvodi i kućna hemija.

  • roza

    22.12.2014 23:33
    gladna
    i sada trpimo gladni a posle novog poskupljenja ima da nas nema pomrecemo strsno zalosno svuda u svetu akcije snizenja a kod nas poskupoljenja

  • 04.12.2014 21:18
    Naravno plate i penzije su skinute sad mozete slobodno da jurite sa poskupljenjima,gospdo ministri sretna vam nova godina dobili ste sto ste hteli a doci ce i tome krajjjjjjjjjjjjjjj!!!!!
  • Ulinsky

    04.12.2014 17:24
    @Anonimus 14:01 • 04.12.2014.
    Naravno, vidimo se...Sve je jeftinije bar za trecinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija