Tehnički pregled poskupljuje na 2.500 dinara od Nove godine

Od Nove godine će za registraciju vozila biti uvedeno obavezno fotografisanje putničkog automobila na liniji tehničkog pregleda, ali i određena najniža cena ove usluge od 2.500 dinara bez PDV.
Od Nove godine će za registraciju vozila biti uvedeno obavezno fotografisanje putničkog automobila na liniji tehničkog pregleda, ali i određena najniža cena ove usluge od 2.500 dinara bez PDV.

Najava ministra policije Nebojše Stefanovića da će se u sklopu predviđenih izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja posebna pažnja posvetiti Pravilniku o tehničkoj ispravnosti vozila, naišla je na odobravanje Udruženja tehničkih pregleda Srbije.

- Mi od 2009. godine pokušavamo da ukažemo na činjenicu da je i dalje u mnogim gradovima moguće besplatno "obaviti" tehnički ili po veoma niskim cenama, bez dovoženja vozila na liniju pregleda - objašnjava predsednik Udruženja tehničkih pregleda Srbije Trifun Stojanović. On kaže da su poslali na desetine dopisa nadležnim državnim organima i da su sada stvari najzad "krenule sa mrtve tačke".

- Naša procena je da zbog nelegalnih aktivnosti država godišnje gubi oko milijardu dinara, pri čemu su ugrožena i radna mesta oko 4.000 radnika koji rade u preduzećima koja obavljaju usluge tehničkih pregleda pošteno jer ne mogu da izdrže nelojalnu konkurenciju. Nekoliko strukovnih udruženja poslalo je nadležnim ministarstvima i svoj predlog najniže cene tehničkog pregleda vozila. Mislimo da smo predložili stvarne, realne cene ove usluge. Ako je određena najniža cena obuke za vozače, to bi moralo da se uradi i sa tehničkim pregledima - kaže Stojanović.

Iako MUP nije zvanično potvrdio kada će biti donete nove odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja, a u sklopu njega i Pravilnik o tehničkim pregledima, očekuje se da će nove odredbe stupiti na snagu već 1. januara 2015.

  • ns ja

    19.11.2015 09:01
    eee jbte
    Danas kada svako može da ima državu i red samo mi nemamo!? Pazi, pazi, udruženje tehničkih pregleda srbije?? Ko im daje dozvolu za rad, MUP?? Dajte više da ukinemo taj glupi MUP ili da na tržištu bude dozvoljen i privatni konkurentski MUP, ili još bolje da ukinemo državu ili da je zajedno sa Telekomom prodamo najboljem ponuđaču, da ukinemo premijera i vlast i opoziciju, i da svi podelimo pare od prodaje države i Telekoma i da se lepo ko ljudi raziđemo po belom svetu, ili da živimo ovde u austrougarskoj ili turskoj?! AA?!
  • Bratislav

    08.12.2014 21:06
    SRB-SK
    Još jedno poređenje sa SK. Cena tablica sa kombinacijom po sopstvenom izboru u SRB je 80.000 din, u SK je 331 EUR ( oko 40.000 din . I tu su znatno povoljniji ( http://auto.sme.sk/c/7534146/za-volitelne-evidencne-cisla-zaplatili-majitelia-aut-viac-ako-milion.html )
  • Bratislav

    05.12.2014 21:35
    za Informisan
    Nisam ni ja imao nameru da polemišem, niti bilo šta što bi imalo takav prizvuk. Jednostavno da pokušamo da približimo ljudima ovde situaciju u SK. Nažalost Vi ste još jedan dolnozemsky koji će otići...
    Tak Vam prajem vela štastia v živote, nech sa Vam dari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija