Advokati: Bez dogovora o notarima, nastavak razgovora danas

Ministar pravde Nikola Selaković i predstavnici Advokatske komore Srbije na sinoćnjem sastanku u Beogradu nisu postigli dogovor o zahtevima advokata koji skoro tri meseca štrajkuju, pa će razgovore nastaviti danas.

Ministar pravde Nikola Selaković i predstavnici Advokatske komore Srbije na sinoćnjem sastanku u Beogradu nisu postigli dogovor o zahtevima advokata koji skoro tri meseca štrajkuju, pa će razgovore nastaviti danas.

Nakon sastanka koji je trajao više od četiri sata u zgradi Vlade Srbije ministar Selaković je obavestio advokate da će pitanje paušalnog oporezivanja danas biti rešeno usvajanjem izmena propisa na sednici Vlade Srbije. Pitanje poreza biće rešeno tako što će iznos paušalnog poreza advokatima u ovoj godini biti povećan za 10 odsto u odnosu na 2013. u skladu sa zahtevima advokature.

Razgovori će danas biti nastavljeni. Takođe, jedan od zaključaka sastanaka jeste i formiranje tela koje bi bilo sastavljeno od predstavnika Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde koje će u kratkom roku razmotriti i definisati izmene zakona.

Razgovorima, koji su nastavljeni posle više od mesec dana, osim ministra pravde, prusustvovao je predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević i predsednici svih osam regionalnih advokatskih komora u sastavu AKS, kao i predstavnici Asocijacije udruženja i advokatskih komora Evropske unije, Međunarodne unije advokata i Medunarodne asocijacije advokatskih komora.

Advokati štrajkuju od 17. septembra zahtevajući smanjenje paušalnog poreza i promene više zakona kojima bi se sprečila dalja "diskriminacija advokata u odnosu na javne beležnike".

  • ovdasnji

    11.12.2014 11:23
    za istu stvar
    javni biljeznik u hr uzme 30 eura a ovde 240 !!!
  • 11.12.2014 08:50
    Ovaj mali priučeni Antićev asistent nudi advokatima manji porez (što nije prioritet) umesto ukidanja monopolsko-pljačkaškog položaja notara (koji, kao što znamo, dobar deo zarade uplaćuju u kasicu-prasicu koja ih je imenovala) ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija