Završeno veštačenje: Dragan Đurić nije lud, vraća se u zatvor

Nakon ponovnog veštačenja psihičkog stanja Dragana Đurića, koji se tereti za monstruozno ubistvo tinejdžerke, lekari su konstatovali da nema psihičkih problema i da može da prati suđenje.

Nakon ponovnog veštačenja psihičkog stanja Dragana Đurića, koji se tereti za monstruozno ubistvo tinejdžerke, lekari su konstatovali da nema psihičkih problema i da može da prati suđenje.

Dragan Đurić mesar iz Surčina, osumnjileni za ubistvo Tijane Jurić, juče je iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu vraćen u zatvorsku ćeliju u Subotici jer je neuropsihijatrijsko veštačenje pokazalo da nema znakova nikakve duševne bolesti.

"Đurić se prethodnih dana u posebnoj sobi za veštačenje ponašao sasvim normalno. Lekarima se žalio samo na dve stvari, da ne može da se seti imena i izgleda svog advokata. Međutim tim lekara se složio da Đurić nije psihički bolestan. Kada su mu to saopštili, on je to mirno prihvatio", kaže izvor blizak slučaju.

Đurić je na suđenju 22. aprila sudiji rekao da se loše oseća, da ništa ne pamti i da zna samo da je u sudu u Subotici. Tada je tvrdio i da ne prepoznaje svog advokata. "Gubim pamćenje. pijem lekove, ne znam koje i koliko. Razumeo sam optužnicu i žao mi je", rekao je tada Đurić i dodao da će se braniti ćutanjem.

Na zahtev njegovog advokata Viktora Gostiljca, veće Višeg suda u Subotici prekinulo je glavni pretres i odredilo novo psihijatrijsko veštačenje da bi se utvrdilo da li okrivljeni može da prati suđenje.

Đurić, je do sada tri puta ispitivan, dva puta u policiji i jednom u Višem tužilaštvu, a njegov branilac tražio je izdvajanje dva zapisnika jer je ocenio da optuženom pre davanja iskaza nisu pročitana prava. Psihijatri i veštači su pre samo nekoliko meseci ustanovili da je Đurić uračunljiv i sposoban da prati proces.

 

  • Y

    12.05.2015 17:31
    Ne, nego za 4 konja...
    ...samo jedan put.
  • klokan71

    12.05.2015 12:09
    stoko
    svezati konju za rep, 3x dnevno, na prazan zeludac...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina