Sombor: Revizija strategije razvoja grada

Lokalna samouprava je objavila da će do 8. juna biti sprovedene javne rasprave o Nacrtu programa za razvoj turizma grada Sombora i o Nacrtu revizije Strategije održivog razvoja Sombora.

Javna prezentacija oba dokumenta održaće se 11. juna, u velikoj sali u zgradi Županije, sa početkom u 10 časova.

Portal SOinfo.rs navodi da nije jasno zašto je lokalna vlast za analizu strateških dokumenata ostavila rok od svega deset dana. Oni kažu da nije jasno ni zašto građanima nisu konkretnije predočeni osnovni razlozi za izmene Strategije održivog razvoja grada i to godinu i po dana pre isteka prethodnog dokumenta, ali ni zašto se Nacrt programa razvoja turizma donosi sa godinu i po dana zakašnjenja. Inače, na reviziji dokumenta radili su gotovo isključivo predstavnici javnog sektora, sem u dve kategorije gde je bilo uključeno i nekoliko privrednika.

Rukovodioci radnih grupa bili su neimenovani, kako je navedeno, "koordinatori grupe - predstavnik konsalting kuće". Sredstva za reviziju obezbedio je nadležni pokrajinski sekretarijat, a u radu svih šest grupa učestvovali i stručnjaci RRA Bačka iz Novog Sada.

  • Zivan

    07.06.2018 07:35
    Širenja gradova se otelo svakoj kontroli i mnogi bi morali preispitati strategije razvoja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina