Novi Bečej: 230 godina od dobijanja statusa varoši

Opština Novi Bečej 15. juna obeležiće jubilej - 230 godina od dobijanja povelje kojom joj je priznat status varoši.

Najavljujući samu prigodu, koja je zakazana za petak, 15. jun, Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej i koordinator investicione konferencije je izjavio da će se obeležavanje ovog značajnog jubileja sastojati iz dva segmenta.

- Najpre će biti održana investiciona konferencija "INVESTCO - NB", koja ima za cilj da na jednom mestu okupi sam državni i pokrajinski vrh, kao i značajan broj privrednika spremnih da ulože svoj kapital i pokrenu biznis u Novom Bečeju. U okviru investicione konferencije biće predstavljeni svi resursi i potencijali novobečejske opštine, kako u infrastrukturnom, tako i u kulturnom i turističkom smislu. Ovom prilikom, biće omogućen i obilazak lokacija u industrijskim zonama u Novom Bečeju i Novom Miloševu. U toku diskusije će biti predstavljena iskustva investitora koji su u poslednje dve godine došli u Novi Bečej i uložili sredstva i kapital, ali i iskustva onih koji već godinama posluju u novobečejskoj opštini – rekao je Svilengaćin za webinfo.rs istakavši da će se nakon konferencije, a u večernjim časovima, odvijati bogat kulturni program.

Matija Kovač, predsednik Organizacionog odbora manifestacije je naglasio da je priznavanje statusa varoši bio veliki napredak za ondašnji Novi Bečej i da je značio njegov ekonomski razvoj jer se time sticalo pravo na održavanje vašara, što je tada bila prava privilegija.

- U 20 časova, na Tiskom keju nastupiće Vojvođanski kamerni orkestar pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića. Orkestar će predstaviti sjajan repertoar i muziku sa ovog podneblja. Posetioci će imati priliku da odgledaju i kratak film o istoriji Novog Bečeja, sa osvrtom na Povelju, kao i izložbu na Tiskom keju posvećenu upravo ovom jubileju. Pripremili smo i specijalno iznenađenje, ali ga nećemo otkriti – zaključio je Kovač, najavljujući program koji će, prema njegovim rečima, sasvim sigurno podsetiti na slavnu prošlost Novog Bečeja.

  • Xxx

    11.06.2018 17:41
    Sram vas bilo
    Da li je u opstini samo Novi Becej i Novo Milosevo ili ima i drugih sela. Vidite li da neka sela izumiru a vi neradite nista po tom pitanju a pare iz budzeta gurate samo u vasa dva mesta gde mozete dobro da se omastite jos dovodite investitore da za sicu kupe radnu snagu koja vam je i gladna i zedna. Sta cete uraditi po pitanju Kumana i Bocara
  • Tulipan

    09.06.2018 15:49
    A sad je kasaba. Upravo "slavimo" sto godina od prelaska u status kasabe, od uvođenja despotije i od "oslobođenja" od civilizacije... I od početka pljačke i "prevaspitanja" od strane "pravih"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina