Apatin: Konobarica pronašla torbicu sa 30.000 evra i vratila je vlasniku

Dvadesetčetvorodišnja konobarica kafe bara "Momento" u Apatinu A. R, pronašla je torbicu sa 30.000 evra i vratila je vlasniku, koji je krenuo u kupovinu stana u Sombor, a u ovaj kafić je zastao da bi se osvežio.
Apatin: Konobarica pronašla torbicu sa 30.000 evra i vratila je vlasniku
Foto: Pixabay
Kako prenosi Radio Dunav, gost se u lokalu pojavio u ranim poslepodnevnim satima, popio piće i ubrzo nakon toga izašao. "Na njegovom mestu je ostala crna torbica, koju sam uredno odložila u šank, pretpostavljajući da će se vratiti", kaže konobarica, koja je insistirala da se ne objavljuje njeno ime, ni fotografija.
 
Događaju svedoči kolega Nemanja Oreščanin, koji je došao na predaju smene u momentu kada je stigao gost.
 
"Nedugo nakon što je koleginica pronašla torbicu, zabrinuti vlasnik se pojavio na vratima lokala. Ona mu je predala torbicu, rekavši da je bila na sigurnom i da ju niko nije dirao. Usledilo je prebrojavanje, a uplašeni vlasnik je veoma brzo utvrdio da su sve pare, tačnije 30.000 evra na broju, pa je ponudio i nagradu. On je objasnio da je novcem planirao kupovinu stana u Somboru kao i to da živi u Hrvatskoj. Naša koleginica se zahvalila na ponudi, rekavši da je i ona doživela situaciju u kojoj joj je vredna stvar bila vraćena, kao i to da je njena dužnost i obaveza da pronađene stvari uredno ostavi i sačeka da vlasnici dođu po njih", objašnjava konobar.
 
Ipak, zahvalni gost je uz insistiranje ostavio hiljadu dinara, želeći da se na bilo koji način zahvali, svedoči kolega.
  • Jasmina

    11.06.2018 09:00
    1. Zašto je ovo uopšte vest?
    2. Nikad mi neće biti jasno kako neko može zaboraviti torbu sa tolikim parama...
    3. Onaj ko želi da učini dobro delo (u ovom slučaju vraćanje para) ne očekuje da bude nagrađen za to. Znate, postoje ljudi koji veruju da se dobro dobrim vraća. Tako da su svi komentari, o tome koliko para je konobarica trebala dobiti kao nagradu, suvišni.
  • Milan

    10.06.2018 07:40
    Postoji samo jedan razlog za vraćanje. Lokal ima kamere ;)
  • Talac

    09.06.2018 14:19
    Devojci svaka cast. A ne znam sta bih rekao za coveka koji tako lezerno nosi toliki novac sa sobom. I onda ga zaboravi kao sto bih ja posejao hemijsku olovku. A najbolje se pokazao sa 1000 dinara. I sa prebrojavanjem - detaljem koji vam je promakao. Teski dziber ali njemu ce zivot sve vec vratiti, tim pre sto je toliko glup da ulaze u nekretninu u Srbiji. Umesto da ulozi negde zapadnije, kad "je vec u mogucnosti".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina